Spread the love

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu; primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău; prefectul Ioan Albu și ministrul Turismului, Bogdan Trif, au primit marți vizita unei delegații a municipalității Shanghai – China, condusă de Li Chunping, director al Diviziei Afaceri Europene și Africane, iar scopul întâlnirii a fost legat de dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung, îmbunățirea relațiilor comerciale și a oportunităților de cooperare economică dintre cele două regiuni.

„Aici luăm în calcul variante legate de o taxare preferențială sau o eventuală scutire de anumite taxe locale. În plus, oferim tot suportul nostru prin instituțiile subordonate sau societățile unde Consiliul Județean Constanța deține capitalul majoritar, astfel încât atractivitatea regiunii din punct de vedere economic să crească” a declarat Țuțuianu.

Pentru noi, județul Constanța este extrem de atractiv din punct de vedere al investițiilor. Ne dorim să concretizăm parteneriate de lungă durată și să existe o cooperare reală între regiunile din China și județul dumneavoastră. Ne dorim să creem un mediu investițional corect, să avem o dezvoltare comună și, firește, beneficii comune” a declarat Li Chunping.

Din perspectiva ministerului Turismului, oficialii chinezi s-au arătat interesați de potențialul de dezvoltare al turismului din România. În cadrul discuțiilor la care a participat Bogdan Trif au fost dezbătute posibilitățile de investiții în infrastructura turistică din țara noastră.

„China are un potențial enorm. Este țara care, în ultima perioadă, a furnizat anual constant peste 100 de milioane de turiști la nivel mondial. În anul 2017, România a înregistrat o creștere cu 22 de procente în privința vizitatorilor din China. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar a sosit momentul ca România să devină cu adevărat o destinație turistică majoră pentru China! Am venit în sprijinul celor care vor să vină în România și am reușit să reducem timpul de acordare a vizelor”, a punctat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

În altă ordine de idei, oficialii români și chinezi au abordat și tema unei linii aeriene directe între Shanghai și București, o inițiativă care ar veni atât în sprijinul investitorilor chinezi în România, cât și în beneficiul dezvoltării turismului din țara noastră.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *