Făgădău: „Testarea profesorilor pentru coronavirus va fi decontată de Primărie!”

Testarea dascălilor din Constanța pentru coronavirus va fi decontată de primărie, anunță luni primarul Decebal Făgădău. Potrivit acestuia, în ultima ședință a Consiliului Local a fost adoptat un amendament prin care s-au acordat 5 milioane de lei pentru deschiderea școlii în siguranță.

„Banii aceștia vor merge, cu prioritate, pe baza cererilor pe care le fac toate școlile. În Constanța, avem 69 de unități școlare cu personalitate juridică și 30 fără personalitate juridică, adică sunt structuri ale școlii mamă. (…) Vreau să știe toți profesorii că primarul nu îi abandonează și că îi sprijină.  Vreau să știe toți părinții că anul acesta îi ajutăm nu doar cu rechizite, ci și cu măsuri de protecție. Indiferent de direcția pe care o vor alege cei care conduc școlile, vor avea primăria partener”, a spus Făgădău.

Acești bani vor merge pentru următoarele obiective:

1. Testarea tuturor cadrelor didactice care vor dori. Nu este obligatoriu. Indiferent dacă se testează în sistemul public ori privat. Tot ceea ce trebuie să facă directorii unităților școlare este să solicite acest lucru. În secunda 2, vor primi banii. Prioritară este testarea dascălilor. În învățământul public din Constanța sunt aproape 3000 de dascăli.

2. Măști pentru cadrele didactice și copii. În Constanța sunt peste 40.000 de copii și este un necesar de 5 măști pe zi sau de măști care se pot refolosi. Decizia o vor lua cadrele didactice și părinții. Directorul trebuie să facă o cerere în acest sens.

3. Materiale igienico-sanitare: dezinfectant, produse de curățenie. De la sfârșitul anului 2019, s-au accelerat măsurile de igienă în toate școlile. Până acum, s-au primit doar 10 cereri pentru materiale igienico-sanitare. Asta înseamnă că ele existau deja.

4. Continuarea eforturilor de digitalizare. Portarea către online acolo unde, în funcție de scenariu, se va hotârî acest lucru. Se dorește ca în fiecare clasă să existe câte un echipament pentru transmisia online. Primăria decontează din luna martie deja abonamente pentru diferite platforme, în funcție de ce a ales fiecare școală.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *