Spread the love

Consiliul Local Constanța s-a întrunit, vineri, pentru a discuta, printre altele, proiectul de hotărâre privind stabilirea cuantumului și numărului burselor școlare pentru elevii din municipiul Constanța, aferente semestrului al II-lea. Deși primarul Constanței, Decebal Făgădău, a declarat în campania electorală că va mări semestrial cuantumul burselor, proiectul nu prevede nici o creștere, pentru niciunul din cele patru tipuri de burse școlare, așa cum informa recent Asociația Elevilor din Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Asociația Elevilor din Constanța solicită Primăriei și Consiliului Local Constanța creșterea cuantumului burselor școlare

Vineri, Făgădău a trasat o misiune consilierilor locali, susținând că „până la ședința următoare trebuie să avem o radiografie completă asupra burselor pentru fiecare unitate de învățământ”.

„După cum știți, am promis ca în interiorul acest mandat, de la semestru la semestru, să mărim balansat cuantumul burselor. Nu am făcut acest lucru în această ședință, întrucât am primit niște date pe care simt nevoia să le verificăm. Anul trecut, am alocat undeva în jur de 4 milioane lei, conform proiecției pe anul acesta a crescut la 6 milioane. Am cerut să facem o analiză profundă, astfel încât să vedem de unde acoperim acel deficit și vreau să mă asigur că procesul de comunicare este unul corect, transparent și urmărit. Astăzi am intrat cu amendamente, asta înseamnă că la nivelul instituțiilor școlare fie nu se comunică în timp condițiile, fie este o problemă a noastră, a CL, cert este că până la ședința următoare trebuie să avem o radiografie completă asupra burselor pentru fiecare unitate de învățământ. Abia după ce avem datele acurate, discutăm ce majorăm, dacă ținem cont sau nu ținem cont de această dorință pe care mi-am exprimat-o de a mări cuantumul burselor. Până în aprilie voi veni cu o analiză, rugămintea mea este ca în CA-urile unităților școlare să solicitați situații exacte și să fie afișate condițiile de acordare a burselor, astfel încât toți elevii să știe ce trebuie să conțină dosarul, aici mă refer în special la bursele de ajutor social. Dacă 27 de copii au fost uitați la Miron Costin nu e o eroare de 1 sau 2, ca la B.P. Hașdeu, acolo e o problemă de comunicare! Vreau să comunicăm cu toate școlile, centralizăm datele și facem o discuție legată de burse în ședința din aprilie. (…) Să vedem unde este problema de fond, astfel încât bursele pe care le acordăm să ajungă exact unde este nevoie! Eu v-am rugat să participați la ședințele CA-urilor instituțiilor școlare!”, a spus Decebal Făgădău.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *