Făgădău, revoltat pe Orban: „Este ABERANT! Ar fi mai simplu ca Guvernul să spună: Hai să ÎNCHIDEM turismul!”

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința desfășurată marți Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare. Printre noile restricții introduse se regăsesc obligativității purtării măștii de protecție, în anumite  intervale  orare, stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență; interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și  nealcoolice în spațiile special  destinate, în intervalul orar 23:00 – 06:00, iar pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, este revoltat pe faptul că autoritățile locale primesc toate obligațiile, în timp ce Guvernul se degrevează, punctând faptul că nu poți să-i obligi pe oameni care au venit la relaxare să respecte reguli care… se schimbă de la o zi la alta. Totodată, Făgădău a mai arătat că măștile gratuite îndelung promise de guvern… nu au venit.

„Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect și predicat: dacă vreți în concediu, nu mai mergeți în România, pentru că e rău – mergeți în Grecia, mergeți în Bulgaria. Îmi este greu să înțeleg ce vor să facă guvernanții. L-am ascultat pe premier și înțeleg așa: guvernul nu are nicio obligație iar nouă, autorităților locale și cetățenilor, ne revin toate obligațiile. Există o lege care obligă guvernul să distribuie măști gratuit persoanelor care au venit până în o mie de lei. Nu au venit aceste măști! Mi se pare aberant! Dacă încă avem instituții care nu respectă regula purtării măștii în spații închise, cum poți să-i obligi pe niște oameni care au venit în vacanță, la relaxare, să respecte niște reguli care se schimbă de la o zi la alta? Eu cred că ar fi mult mai simplu ca guvernul să spună clar: domnule, hai să închidem turismul, hai să distrugem afacerile acestea. Tot timpul sunt amenințări, sunt reguli noi. Probabil ca urmează ca domnul premier să ne spună cu subiect și predicat: dacă vreți în concediu, nu mai mergeți în România, pentru că e rău – mergeți în Grecia, mergeți în Bulgaria. Asta mai rămâne să ne spună, cât de slabi suntem noi și cât de puternici sunt ceilalți. Este o măsură aberantă care pune cruce turismului românesc!”, a transmis Decebal Făgădău.

Deși Guvernul anunța că nu va impune noi restricții, evoluția numărului de cazuri din ultimele săptămâni a determinat autoritățile să introducă noi măsuri pentru protejarea populației. Astfel, masca va fi obligatorie și în aer liber, acolo unde este aglomerație, iar restaurantele și terasele vor fi închise de la ora 23.00.

Premierul Ludovic Orban a dat detalii miercuri despre noile măsuri pe care le-ar putea lua Guvernul pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus.

„Nu se închide nimic. După ora 23:00, anumite activități unde, de regulă, după ora 23:00 există riscul transmiterii virusului, vor fi închise. (…) Analizăm dacă o aplicăm la nivelul întregii țări sau dacă o aplicăm la mare, la București, în județe unde există un nivel de răspândire mai larg”, a spus premierul Orban.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *