Făgădău răsuflă ușurat: ministrul Mircea Dobre garantează salvarea stadionului „Farul” și a Palatului Copiilor

Palatul Copiilor, stadionul Farul și complexul sportiv Badea Cârțan așteaptă de mai mult timp să iasă din mizerie. Pe 17 august 2016, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Claudiu-Iorga Palaz a propus un proiect privind demararea procedurilor de preluare a Palatului Copiilor din subordinea Ministerului Educației în subordinea CJC în scopul reabilitării acestuia. Consilierii județeni ai PNL, reușind încă o dată să stupefieze, au votat împotriva proiectului! Fiind necesare două treimi din voturile consilierilor prezenți, respectiv 20, liberalii au avut o misiune de tip „floare la ureche”.

CITEȘTE ȘI:

PNL Constanța a lovit din nou! S-a răzbunat pe Palaz și i-a lăsat pe tineri fără Palatul Copiilor! Urmează sesizări la DNA

Ulterior, pe 31 august, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a inițiat două proiecte de hotărâre unul referitor la  demararea procedurilor de preluare a imobilelor Palatului Copiilor din subordinea Ministerului Educației în subordinea CLM și celălalt al preluării stadionului Farul, însă ambele au fost retrase de pe ordinea de zi, tot la presiunea liberalilor, prin vocea lui Vergil Chițac, care a organizat o conferință de presă pe acest subiect cu doar două ore înaintea ședinței CLM.

CITEȘTE ȘI:

Bugetul Constanței încropit „pe genunchi”. Umbra lui Chițac a învins în CLM: soarta Palatului Copiilor este incertă

Din consiliile local și județean, în Parlament!

Confruntați cu un asemenea blocaj, social-democrații s-au mobilizat pentru a-i da o mână de ajutor lui Făgădău. Astel, pe 5 septembrie 2016, fostul deputat Florin Gheorghe înainta la Senat și prezenta în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor proiectul de Lege privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului – Stadionul “Farul” din Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa. Alături de acest proiect, a fost depus concomitent și propunerea legislativă privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului – Complex “Badea Cârţan” din Constanţa, în domeniul public al Municipiului Constanţa.

Din 5 septembrie și până azi nu s-a întâmplat mare lucru. Au venit alegerile, apoi sărbătorile, apoi alte vești proaste, pentru că ultimul proiect a fost inițiat doar de Florin Gheorghe, care nu a mai ajuns parlamentar, ceea ce înseamnă că pe acesta se va așterne, literalmente, praful, iar cel referitor la stadionul Farul a fost susținut, pe lângă Florin Gheorghe, de Mircea-Titus Dobre, Mădălin Voicu, Amet Varol și Ibram Iusein.

Florin Gheorghe, Amet Varol și Mădălin Voicu nu mai sunt parlamentari și au mai rămas ca deputați Ibram Iusein, care este parlamentar de Tulcea, deci interesul ar fi scăzut, iar Mircea-Titus Dobre a ajuns ministru!

Am putea vorbi de un nou blocaj, însă ministrul Turismului ne asigură că: „Proiectele merg înainte!”, a transmis, joi seară, Mircea-Titus Dobre, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *