Spread the love

Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România, întrunită în ședință ordinară la București, a adoptat prin votul unanim al primarilor de municipii prezenți o rezoluție cu mai multe solicitări atât pentru președintele Klaus Iohannis, cât și pentru Guvern. Dacă lui Iohannis i se solicită să promulge cât mai repede bugetul de stat, Asociația Municipiilor dorește ca Guvernul să adopte o „ordonanță de urgență prin care să se reducă termenele prevăzute pentru aprobarea bugetelor locale pe anul 2019 de la minim 45 de zile, atât cât prevede în prezent Legea nr. 273/2006 a finanțelor publice locale, la maxim 12 zile”.

CITEȘTE ȘI:

„Pentru a corecta dezechilibrele bugetare și scăderea drastică a veniturilor bugetelor locale în anul 2019, ca urmare a aprobării bugetului de stat în forma actuală, contrar recomandărilor și observațiilor formulate de AMR, solicităm Guvernului României alocarea de resurse financiare în cadrul proiectului de lege pentru rectificare bugetară, în scopul păstrării valorii veniturilor bugetelor locale cel puțin la nivelul anului 2017. (…) Implementarea acestor solicitări este absolut necesară pentru deblocarea investițiilor pe plan local, astfel încât autoritățile administrației publice locale să poată contracta și realiza investițiile programate pentru anul 2019, precum și în scopul asigurării surselor de finanțare nerambursabilă din fonduri europene în perioada 2021-2027, în vederea efectuării proiectelor de dezvoltare locală de importanță deosebită”, se mai arată în rezoluția AMR.

Semnatar al rezoluției, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, care împlinește astăzi 46 de ani, este vicepreședinte al Asociației Municipiilor din România.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *