Făgădău, prezent la lucrările celei de-a 125-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor

Primarul municipiului , Decebal Făgădău, Constanța va participa, marți și miercuri, la lucrările celei de-a 125-a sesiuni plenare a Comitetului European al Regiunilor, ce se desfășoară la Bruxelles.

Structurat pe parcursul a trei zile, în perioada 9-11.10.2017, evenimentul se bucură de participarea și alocuțiunile președintelui Comisiei Europene, Donald Tusk, a președintelui Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, a comisarului european pentru politici climatice și energie, Miguel Arias Cañete, a președintelui Conferinței primarilor din Statele Unite, Mitch Landrieu, precum și a primarului orașului Paris, Anne Hidalgo.

Potrivit Primăriei Constanța, sesiunea are ca teme prioritare: perspectiva regiunilor și a orașelor din Uniunea Europeană, finanțarea combaterii schimbărilor climatice, evaluarea periodică a punerii în aplicare a politicilor de mediu, sisteme de transport inteligente cooperative, reforma sistemului de resurse proprii, reziliența în cadrul acțiunii externe a U.E., protecția copiilor migranți, dimensiunea socială a Europei, reabilitarea antiseismică a parcului imobiliar și a infrastructurii, construirea unei economii europene a datelor.

Evenimentul se va încheia cu adoptarea Rezoluției privind semestrul european 2017 și perspectiva asupra analizei anuale a creșterii 2018.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) este Adunarea U.E. a reprezentanților locali și regionali, alcătuit din 350 de membri – președinți de consilii regionale, primari sau reprezentanți aleși ai regiunilor și orașelor – din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Primarul Decebal Făgădău este membru titular al CoR și participă la cea de-a 125-a sesiune plenară în calitate de reprezentant al municipiului Constanța.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*