Făgădău: „Orban face permanent analize dar nu știe să răspundă la absolut nici un subiect”

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut, miercuri, la Palatul Cotroceni, o întâlnire pe tema educaţiei, la care au luat parte mai mulţi membri ai Guvernului. După ședința de miercuri, șeful statului a avut declarații de presă după ora 18:00 și, printre altele, a declarat că noul an școlar va începe în data de 14 septembrie pentru majoritatea elevilor și se vor introduce trei scenarii: verde – cursurile se desfășoară normal, galben – învățământ mixt, prezență fizică sau cursuri online și roșu – școala se închide de tot, iar cursurile sunt exclusiv online. Iohannis a arătat că decizia de aplicare a fiecărui scenariu aparține Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență. Detalii, AICI!

Între timp, Administrația Prezidențială a transmis că președintele Iohannis a prezentat o formulă de calcul greșită pentru scenariile de deschidere a școlilor. Astfel, se ia în calcul numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la mia de locuitori, nu media zilnică.

Despre aceste bâlbâieli, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a avut joi seară o intervenție în cadrul unei emisiuni televizate și a arătat că Iohannis a fost mințit de guvernul aflat oricum într-o postură irelevantă din punct de vedere al comunicării publice, pentru că vorbim strict de incompetență.

„Domnul Tătaru s-a remarcat ca ministru al Sănătății prin râsul dlui Alexandru Rafila în emisiunea lui Marius Tucă și acum, prin scuzele președintelui. Vă dați seama că între cele două atitudini, vorbim strict despre incompetență? Este normal ca domnul președinte să-și prezinte scuze, pentru că și-a asumat guvernul. Președintele a fost mințit si președintele a comunicat în toată această perioadă într-un mod destul de constant, pe când premierul face permanent analize dar nu știe să răspundă la absolut niciun subiect. Asta ne arată cât de irelevant este Guvernul. Scuzele ar trebui să fie dublate de o cerere expresă către șeful Guvernului să-l demită pe domnul Tătaru, pentru că s-au luat în calcul niște analize eronate. Tot ceea ce pronunță ministrul Sănătății este pus sub semnul întrebării. Ce să înțeleagă omul simplu? Se vede lipsa de autoritate si haosul. Acel grup de comunicare științifico-fantastică induce o stare de neîncredere în statul român. Vreau să le mulțumesc constănțenilor pentru că sunt responsabili și au înțeles apelurile noastre”, a precizat Decebal Făgădău.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.