Făgădău, mesaj către Moscova: „S-au intensificat acțiunile neprincipiale ale unor diplomați străini, la Constanța. Îi îndemn la RESPECTAREA LEGISLAȚIEI NAȚIONALE”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a avut, vineri seară, o ieșire publică cu multe subînțelesuri. Făgădău a arătat faptul că a constatat cu îngrijorare că o serie de diplomați străini, la Constanța, au intensificat acțiuni neprincipiale care pot afecta climatul de conviețuire etnică.

CITEȘTE ȘI:

„Am constatat cu îngrijorare că în ultimele 3 luni s-au intensificat acțiunile neprincipiale ale unor diplomați străini prezenți la Constanța, acțiuni ce pot afecta climatul de conviețuire interetnică și interconfesională în #Dobrogea. Înțeleg interesul crescut al unor puteri regionale față de Dobrogea, mai ales în condițiile in care baza militară “#MihailKogălniceanu” va deveni cea mai mare bază militară #SUA din #Europa, cu toate garanțiile de securitate și avantajele ce decurg pentru țara noastră. Dar, în numele locuitorilor municipiului #Constanța, îndemn diplomații străini și liderii comunităților etnice locale la echilibru, la respectarea legislației naționale și a Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice. Dobrogea a fost și TREBUIE să rămână un model de conviețuire interetnică”, a transmis Decebal Făgădău.

Chiar dacă nu a spus-o foarte clar, mesajul primarului Constanței este adresat Federației Ruse. Vineri, la Constanța, ambasadorul Federației Ruse în România, Excelența Sa Valeri Kuzmin, a organizat o dezbatere în cadrul căreia a depășit cu mult limitele rigorilor diplomatice:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.