Spread the love

Mai multe orașe port ale lumii vor deveni modele pentru dezvoltarea Constanței. Acest lucru a fost discutat de către primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău cu specialişti în dezvoltare urbană din cadrul Băncii Mondiale.

Împreună cu directori din cadrul Primăriei Constanța, primarul s-a întâlnit cu Valerie Joy Santos, Gary Goliath şi Marcel Ionescu Heroiu, pentru a discuta despre gestionarea activelor municipalității în cadrul acordului de asistență tehnică încheiat între instituție și Banca Mondială. Mai precis, discuțiile s-au axat pe identificarea unor instrumente de comunicare si planificare teritorială pe terenuri neamenajate unde s-a constatat nevoia unei remodelari urbanistice atât din punct de vedere funcțional, cât si în raport cu necesitatea creării unor spații verzi și de agrement.

„În baza acordului de asistență tehnică, experții în planificare teritorială ai Băncii Mondiale vor furniza idei și concepte inspirate și din modelul altor orașe port care vor fi integrate în curând în ghiduri de dezvoltare urbană ce vor putea sta la baza viitoarelor decizii privind definirea politicilor de dezvoltare locală”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *