Făgădău, la Jump to Smart 2.0: „Despre Constanța se vorbește în alți termeni decât se vorbea înainte!”

Conferința „Jump to smart 2.0, Constanța- Seaport of smart business opportunities” a debutat, miercuri, la un hotel din stațiunea Mamaia,  eveniment organizat sub egida SMART ROMANIA, proiect ambițios, cu scopul de a „reduce decalajele de civilizație, economice, de administrație, chiar culturale, dintre România și țările dezvoltate ale UE și față de alte țări dezvoltate ale lumii”.

Cu parteneriatul Ambasadei Olandei în România; reprezentată de ambasadorul Regatului Țărilor de Jos, Stella Ronner-Grubacic, care a declarat că în Olanda „smart city reprezintă o necesitate”; a Asociației Brainstorming și a Primăriei Constanța, evenimentul se integrează și este proiectat pe ideea de „orașe inteligente”, conceptul de „smart” presupune „updatarea” sau dezvoltarea administrațiilor locale la pretențiile tehnologiei, aflată constant în stadiul de dezvoltare. Ca de obicei, la astfel de evenimente, a participat și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, tot mai axat pe dezvoltarea tehnologică, fiind adeptul „Smart City”, concept lansat în cadrul campaniei electorale de anul trecut și care, cu greutate și în urma multor orașe din țară, se implementează și la noi. Așadar, vorbim despre ideea „Smart City Constanța”, rediscutată și pusă pe tapet de primar, în cadrul conferinței Jump to smart 2.0.

CITEȘTE ȘI:

Făgădău anunță lansarea aplicației de reclamații SESIZĂRI CONSTANȚA. „Suntem în urma altor centre urbane mai dezvoltate, dar accelerăm procesul de actualizare din punct de vedere tehnologic”

„Mă bucur că municipiul Constanța găzduiește un astfel de eveniment! M-am bucurat, sincer, să văd comunitatea constănțeană reprezentată prin oamenii de afaceri, universitățile constănțene și organizații non-guvernamentale, ceea ce este foarte important, așa că acest proiect reușește să unească comunitatea constănțeană! Dintre vorbitori, am reținut că s-au regăsit parteneri ai Constanței, oameni cu care am făcut, de-a lungul timpului, lucruri concrete și cu care vom construi proiectul „Smart CT”! În cadrul acestui eveniment, am anunțat intenția de a construi și proiectul GREEN CITY, ceea ce presupune creșterea calității spațiului urban, din perspectiva verde. Am recunoscut că municipiul Constanța stă prost la capitolul spații verzi și la capitolul strategie de green city, însă, de anul viitor, alegându-ne modele și parteneri din Olanda, vom construi proiecte care vor constitui agenda verde a Constanței! De asemenea, trebuie să recunosc că mă bucură deschiderea partenerilor de astăzi, a ONG-urilor din Constanța. Asemenea evenimente au schimbat Constanța și o vor schimba în continuare! În ultimul an, la Constanța, au avut loc întâlniri de afaceri, forumuri de Securitate, Aspen Constanța City Lab, un hub de afaceri, așadar subiectele despre care se vorbește în Constanța sunt importante pentru viața orașului și Constanța este vorbită la toate întâlnirile de profil din țară, în alți termeni decât se vorbea înainte!”, a spus Decebal Făgădău, pentru TOMIS NEWS.

smart

„Jump to smart 2.0” a debutat, miercuri, la Constanța și organizatorii și vorbitorii sunt de mare prestigiu, precum Dragoș Preda, co-fondator și partener RISE Consortium și Market Verse; sau fostul ministru al Economiei și al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în prezent președintele Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, constănțeanul Alexandru Petrescu. De asemenea, au onorat cu prezența și reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie și Navigație a României, cu care Primăria Constanța are un parteneriat.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO Consiliul Concurenței își anunță, la Constanța, sprijinul pentru mediul local de afaceri

SMART Romania este o platformă de dezbateri deschisă autorităților, mediului de business, mediului academic și societății civile, concepută ca un program pe doi ani, cu misiunea de „reducere a decalajelor de civilizație, economie, administrație, dintre România și țările dezvoltate ale lumii, printr-un „SALT” inteligent, tehnologic”.

Inițiatorii acestui proiect își propun să elaboreze o cartă a întregului program,  Smart Paper, care va reuni „toate conceptele, proiectele, propunerile, variantele tehnologice, arhitecturale, organizatorice, politico-administrative, ce vor fi promovate în cadrul evenimentelor organizate, astfel încât ele să fie la îndemâna tuturor celor care vor să fie alături de ROMÂNIA-SMART.”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *