Făgădău, la a 27-a ediție a EXPOAGROUTIL: „La Constanța nu creștem pescăruși, suntem un loc bun de afaceri oneste și profitabile. Fac apel la operatorii economici să devină membri ai CCINA”

Cea de-a 27-a ediție a EXPOAGROUTIL a debutat, joi, la Constanța. Evenimentul, organizat de Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) în colaborare cu Direcția Agricultură Constanța, se desfășoară în spațiul exterior al unui mall din municipiu, pe o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați și reunește un număr impresionant de expozanți din domeniul agricol, așa cum a punctat în cuvântul de deschidere, directorul CCINA, Ion Dănuț Jugănaru.

„Mi-am făcut o socoteală, în vreo cinci ani, în ritmul în care a crescut târgul, va trebui să se mai construiască o parcare. Să fie creșteri normale de la un an la altul, dar să nu facem ca alții care au scăzut și, din păcate, se întâmplă acest lucru în privința târgurilor în România și, în general, în Europa. Apreciez faptul că, pentru prima dată, sunt vreo 20 de firme alături de tradiționalii expozanți, ceea ce e foarte bine. Vreau să scot în evidență faptul că anul acesta avem inclusiv producători români de tractoare și utilaje agricole cu stand aici. Echilibrăm cât se poate, pentru că până acum am avut doar din diferite țări și mai subliniez faptul că din cele 87 de firme prezente, reprezentând peste 150 de branduri, avem și expozanți din cinci țări, din Italia, Grecia, Turcia, Bulgaria și Republica Moldova, ceea ce înseamnă o tentativă de a internaționaliza acest târg, devine un târg național cu reprezentare internațională tot mai pregnantă”, a spus Jugănaru.

Făgădău: „Ce să facem la Constanța, creștem pescăruși? Nu! Constanța este un loc bun de promovare!”

La deschiderea evenimentului a mai participat și primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, care a transmis un mesaj cu acest prilej operatorilor economici.

„Mă bucur să revin la Expoagroutil și mă bucur să văd cum a crescut acest eveniment de la an la an. Dacă domnul Jugănaru a lipsit doar la prima din cele 27 de ediții, cred că dintre oficialități și susținători sunt printre cei mai vechi. Mă bucur să descopăr atât prieteni vechi ai sectorului și ai orașului, dar mă bucur să văd prezențe noi de la ediție la ediție. Este un eveniment care crește și dacă în anii trecuți erau voci critice sau atitudini sceptice, de ce să avem un târg atât de mare la Constanța? Ce să facem, să creștem pescăruși? Nu, Constanța este un loc bun de promovare, de parteneriate și afaceri oneste și profitabile. Capitala informală a Dobrogei, Constanța, găzduiește cu onoare și cu mândrie toate evenimentele pe care CCINA le crește an de an. (…) Un gând bun pentru domnul ministru Petre Daea, pentru că știu că dânsul este un susținător al tuturor structurilor asociative și vreau să profit de calitatea pe care municipiul o are, de membru al CCINA, să fac un apel la operatorii economici din municipiul și județul Constanța: să devină membri ai CCINA, pentru că doar uniți suntem puternici!”, a spus Decebal Făgădău.

expoagroutil1

Târgul internațional EXPOAGROUTIL se desfășoară în perioada 4-7 aprilie și reprezintă o tradițională întâlnire dintre cerere și ofertă din domeniul agricol. Ediția din 2019 a EXPOAGROUTIL aduce în acelaşi loc producători, importatori şi comercianţi din diferite domenii : tractoare, combine, maşini şi echipament agricol, agenţi de fertilizare şi protecţia plantelor, produse agricole şi alimentare, maşini şi echipamente din industria alimentară, material săditor şi seminţe, produse alimentare organice şi tradiţionale, apicultură, gradinărit, finanţe şi asigurări (în special din domeniul agricol).

expoagroutil2

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.