Făgădău, exasperat de situația Cazinoului: „Modificăm legea! Nu se mai poate cu atâtea contestații și paracontestații”

Contractul pentru reabilitarea Cazinoului este evaluat la peste 31,6 milioane de lei (7 milioane de euro), în condițiile în care ultimele trei licitații au fost blocate de contestații. Lucrarea este programată să fie terminată în doi ani, dacă autoritățile vor reuși de această dată să aleagă un constructor. La acest moment, Cazinoul, inclus pe lista monumentelor istorice, este în paragină.

Potrivit Guvernului, ofertele  s-au depus până pe 27 iunie, Compania Națională de Investiții acceptând doar firme de construcții cu o cifră medie de afaceri globală pe ultimii trei ani cel puțin egală cu 52,6 milioane de lei și care în ultimii cinci ani au efectuat lucrări similare în valoare cumulată de minimum 24,6 milioane de lei.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV La mijlocul lunii decembrie aflăm câștigătorul licitației pentru Cazinou. Făgădău: „Valorea proiectului este de peste 31 milioane lei”

Între timp, se pare că termenul avansat de primarul Constanței, Decebal Făgădău, respectiv „aflăm câștigătorul până la sfârșitul anului”, nu va prinde contur real, întrucât avem o nouă contestație!

Joi, Făgădău și-a exprimat din nou supărarea cu privire la această situație și a promis răfuieli:

„Eterna și fascinanta Românie! Sau aș spune ceea ce a spus Dorin Tudoran: „În România se întâmplă mereu lucruri interesante, pentru că nu se întâmplă niciodată ceea ce trebuie!” Aștept de la actualul Parlament și de la viitorul Guvern ca exact asta să schimbe: să nu mai permită contestații, paracontestații în detrimentul identității noastre naționale, a patrimoniului național! Să fiți convinși că vom avea inițiativă (de schimbare a legii – n.r.), nu pleacă de la Constanța pentru că peste tot în țară ne lovim de aceste situații și, da, noi suntem pentru concurență liberă pe piață, pentru respectarea drepturilor tuturor participanților la competiție, dar în momentul în care vezi că după ani și ceva din momentul în care s-au alocat sumele se deteriorează obiectivul văzând cu ochii, cred că trebuie să facem ceva! Nu voi face un caz din Cazinou. Veți vedea, legat de parcul arheologic, o reacție din partea noastră: o acțiune în instanță!”, a spus Decebal Făgădău.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *