Făgădău, după rectificarea bugetară: „Registrul spațiilor verzi sper să rămână un fel de Biblie a municipiului. Mă bucur că e în mandatul meu, pentru prima dată în istoria de 2.500 de ani a orașului!”

Consilierii locali municipali s-au reunit, miercuri, în ședință ordinară, iar printre proiectele adoptate a fost cel legat de rectificarea bugetului local pe anul 2019, care include plimbarea unor sume legate de Registrul Spațiilor Verzi, realizarea unor aplicații soft pentru parcări ș.a.m.d. În ultimele zile, s-a discutat despre faptul că aceste mutări ar afecta finanțarea Registrului, iar primarul Decebal Făgădău i-a certat pe consilierii liberali, precizând faptul că aceștia nu vorbesc articulat.

clm1

„E bine că se face Registrul Spațiilor Verzi și sper să rămână un fel de Biblie a orașului! În ceea ce privește acest Registru, pentru că multă lume vorbește după ureche și văd că suntem mai puțini cei care mergem să plantăm decât cei care dau din gură. (…) După cum știți, acest contract rezultat dintr-o licitație publică, transparentă, lungă, cu contestații, a fost semnat. Pot să vă spun că sunt cuprinse patru predări, prima s-a realizat. Tocmai pentru că anul acesta este unul în care nu avem o disponibilitate bugetară foarte mare, de la lună la lună, veți vedea că ce rămâne necheltuit, suma pe care am transferat-o de la Registrul Spațiilor Verzi înseamnă doar o diferență între ce s-a facturat și ce am alocat. Nu înseamnă că nu se fac spațiile verzi și, vă rog, atunci când faceți informații să vorbiți articulat! Registrul se face și mă bucur că va fi în mandatul meu, pentru prima dată în istoria de 2.500 de ani a orașului. Am văzut că nu sunt foarte bine înțelese aceste mutări pe care le facem în condițiile în care toate proiectele au avizele comisiilor de specialitate. Nu pot să înțeleg limbajul dublu. În comisii, proiectele sunt avizate în unanimitate și, ulterior, criticate, contestate!”, a spus Făgădău.

Pe de altă parte, primarul a propus un amendament prin care s-au transferat 394.000 lei de la funcționare la dezvoltare.

„Formulez un amendament, luăm de la funcționare și ducem la dezvoltare suma de 394.000 lei. În spate am toate solicitările. (…) Avem un pachet pentru gestiunea și evidența registrelor electronice, inclusiv Registrul Spațiilor Verzi, sunt în format preponderent electronic, necesită actualizări și, de asemenea, municipiul s-a integrat în ghiseul.ro, astfel încât această aplicație la nivel național, să opereze și pe raza Constanței, tocmai pentru a facilita accesul utilizatorului în baza de date a SPIT avem de asemenea o aplicație care vine să integreze ceea ce avem noi cu aplicația ghiseul.ro. Toate aceste aplicații au singur scop: transparentizarea procesului decizional! Văd că astăzi ne plângem că nu merge scannerul prea bine… În urmă cu cinci ani, consilierii primeau actele cu întârziere, astăzi sunt mai multe dezbateri publice decât au fost vreodată în istoria orașului. (…) Invit toți constănțenii să participe la aceste dezbateri publice, să consulte proiectele de hotărâre, pentru că efortul nostru de transparentizare a procesului decizional este unul ireversibil. Absolut tot ce face municipiul Constanța este transparent și se transpune în aplicații informatice și ușor accesibile”, a mai spus Făgădău.

Proiectul de rectificare bugetară a fost adoptat de consilierii locali, fiind înregistrate 16 voturi pentru și 8 împotrivă – ale PNL.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.