Făgădău: „De săptămâna viitoare curățăm TOATE străzile din Constanța cu dezinfectant!”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a făcut sâmbătă un îndemn la calm. Edilul a apreciat în cadrul unei emisiuni televizate la un post central faptul că în ciuda infectării senatorului Vergil Chițac situația nu este alarmantă, atât în oraș, cât și în ceea ce privește persoanele care au intrat în contact cu parlamentarul. Totodată, Făgădău a anunțat faptul că, în următoarele zile, în orașul Constanța va începe o operațiune masivă de curățare a străzilor cu dezinfectant:

„Am avut un caz, ieri declarate pozitive alte patru persoane. Cei care au intrat direct în contact cu dânsul (Vergil Chițac – n.r.) – apropiați, jurnaliști, au fost testați cu celeritate și majoritatea au rezultate negative. Dacă sunt simptome, se vor prezenta la spitalul clinic de Boli Infecțioase – centru regional și vor fi testați. Aș vrea să fac un apel la normalitate. Dacă toată lumea se îmbulzește, dacă cineva a avut contact cu cineva testat pozitiv nu înseamnă că a contactat virusul. (…) De exemplu, soția asistentului șef a avut rezultatul negativ. Încerc să liniștesc un pic, pentru că vin foarte multe persoane care vor să fie testate voluntar. Fac apel la calm, la rațiune, cum fac de trei luni. Cine nu este curat, este dat jos din autobuz! Am făcut campanii în școli, grădinițe, măsurile de prevenție sunt aplicabile și în situația de față. Să acționăm responsabil, corect, să ne prezentăm doar dacă prezentăm simptome, după ce am consultat medicul de familie. La spital toată lumea muncește! (…) În general, noi acționăm astfel: se merge la cazurile individuale cu izoleta. (…) Ar trebui un culoar separat pentru toate persoanele care sunt declarate deja ca pozitive, sunt convins că DSP lucrează la actualizarea procedurilor. În Constanța, după ce am închis școlile, grădinițele, locurile de joacă, am făcut dezinfecție. De asemenea, de săptămâna viitoare curățăm toate străzile cu material dezinfectant. În această perioadă fiecare dintre noi este extrem de important și să respectăm indicațiile de igienă, să ne informăm corect, să păstrăm distanța față de cei cu care intrăm în contact”, a spus Făgădău.

La nivelul județului Constanța, situația se prezenta sâmbătă dimineață astfel:

  • 24 persoane carantinate,
  • 679 persoane în izolare,
  • 5 cazuri confirmate.

Pe același subiect:

Măsuri suplimentare luate de Făgădău pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu coronavirus

Măsuri sporite pentru prevenirea răspândirii coronavirus, în Portul Constanța

Programul cu publicul la CT BUS, SUSPENDAT! Măsuri suplimentare de dezinfecție pe transportul în comun

VIDEO Mesajul lui Țuțuianu: „Trebuie să RESPECTĂM RECOMANDĂRILE impuse în această perioadă și să CREȘTEM MĂSURILE DE PROTECȚIE”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *