Făgădău: „CT BUS – o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud- Est!”

Începând cu data de 1 noiembrie 2019, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni. Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane, spun reprezentanții Primăriei Constanța. CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai. Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.

„În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Toată lumea era nemulțumită, și conducerea și sindicatele și clienții si municipalitatea. Erau două opțiuni: să lăsam sa moară regia, insolvență, plan de reorganizare, se salva ce se putea salva sau varianta grea, să ne așezăm la masă să facem o planificare, să muncim, sa fim serioși, să plătim. Știam foarte bine că e destul de greu sa ajungem la momentul de astăzi. În primul rând, am avut de optat între a schimba pur si simplu flota sau a schimba radical modul în care noi operăm pe palierul de mobilitate. Am ales modul radical așa că astăzi avem 104 autobuze diesel euro 6 NOI si suntem în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri. Odată cu înființarea CT BUS deschidem un capitol nou si naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud- Est”, a explicat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău.

Potrivit lui, trebuie să se investească în continuare în creșterea flotei.

„Să nu vă opriți din progres si să vă gândiții la transport pentru elevi, la rute estivale, la rute nocturne, la rute dedicate celor care lucrează în turism, la rute ocazionale În funcție de evenimente”– le-a transmis Decebal Făgădău celor din conducerea CT BUS.

„Mulțumesc domnului primar, domnilor viceprimari, colegilor din primărie.  Este un proiect pe care domnul primar l-a început acum multă vreme si reușim astăzi,  după mai bine de un an de zile,  să  ajungem în faza de semnare.  Este o schimbare radicală în ceea ce privește întregul sistem de mobilitate în municipiul Constanța și poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană”, a precizat Bogdan Niță, directorul CT BUS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.