Făgădău continuă operațiunea de ridicare a mașinilor abandonate: „Golim orașul de HÂRBURI!”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a vorbit joi, după prima ședință ordinară a Consiliului Local din acest an, despre inițiativa de ridicare a autovehiculelor abandonate pe raza orașului.

CITEȘTE ȘI:

De altfel, consilierii locali municipali au adoptat în cadrul ședinței proiectul de hotărâre privind valorificarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate trecute în proprietatea municipiului Constanța.

„Valorificăm vehiculele abandonate și profit de această valorificare, am făcut-o puțin cam târziu… Avem 223 – 230 de de vehicule abandonate și vom continua să le ridicăm de pe domeniul public, să golim orașul de hârburi! Nu am făcut anul trecut această valorificare pentru că am fost în discuții cu asociațiile de producători și importatori din industrie să vedem dacă putem să facem un program cu titlu de pionierat, să înlocuim 25 de mașini vechi cu o mașină electrică sau hibrid care să nu fie pentru a se plimba cineva, ci utilizată în serviciul public. Aceste mașini să meargă către spațiile verzi, salubritate sau Poliția Locală. Am înțeles că există probleme de finanțare, că Rabla Plus, că Fondul de Mediu… importatorii au spus că sunt rezervați. Am mers mai departe cu discuțiile, dar trebuie să valorificăm aceste autovehicule abandonate”, a transmis Făgădău.

Proiectul de hotărâre privind valorificarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate are ca scop estimarea valorii de piață a acestor autovehicule, în vederea vânzării la licitație. În prezent, cele 223 de autovehicule sunt evaluate la 16.100 de euro.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *