Făgădău, cercetat de DNA. Consiliul Local Constanța s-a constituit ca parte civilă, pentru recuperarea unui presupus prejudiciu

Direcția Națională Anticorupție a cerut Primăriei Constanța să se pronunțe dacă se constituie sau nu parte civilă într-un nou dosar ce privește anchetarea înstrăinării frauduloase a mai multor terenuri. Solicitarea a fost dezbătută și votată în ședința de vineri a Consiliului Local Municipal Constanța.

Este vorba despre dosarul nr. 118/P/2015, în care se efectuează urmărirea penală pentru săvârșirea unor infracțiuni presupus a fi de corupție, constând în presupusa înstrăinare frauduloasă a mai multor suprafețe de teren aparținând domeniului privat al municipiului Constanța, iar presupusul prejudiciu ar fi de peste 1,7 milioane lei – în dosarul care îl vizează pe Radu Mazăre și de aproape 134.000 de euro, în cel care-l privește pe Decebal Făgădău.

Din expertizele judiciare, municipiul a fost presupus prejudiciat cu suma de 1,732 milioane euro. Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării. Până la trimiterea dosarului în instanță… DNA are obligația să aducă la cunoștință părții vătămate. (…) Propun spre dezbatere proiectul în cauză. Vă rog să votați dacă considerați necesar. Eu nu votez, dar spun că atâta timp există un presupus prejudiciu asupra patrimoniului, eu cred că ar trebui să ne constituim parte civilă”, a spus primarul Vergil Chițac, înainte de votul consilierilor.

Proiectul a fost adoptat.

Înainte de ședința de vineri, consilierii locali ai USR-PLUS au anunțat că vor vota pentru constituirea ca parte civilă.

Decebal Făgădau și Radu Mazăre sunt cercetați de DNA într-un nou dosar pentru înstrăinarea frauduloasă a mai multor terenuri. Potrivit procurorilor, cei doi sunt cercetați pentru fapta de abuz în serviciu pentru înstrăinarea presupus frauduloasă a mai multor suprafețe de terenuri în Mamaia Nord și în centrul vechi. În dosarul pe numele lui Decebal Făgădau prejudiciul calculat este de 133 699 de euro, iar în cel al lui Radu Mazăre de 1 732 685,5 euro. Firmele care au cumpărat aceste terenuri sunt Seaview Advertising și Astera Consulting”, au transmis reprezentanții USR-PLUS Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.