Făgădău, apel la Ministerul Sănătății: „ALOCAȚI FONDURI pentru acești eroi, medicii din Spitalul de Boli Infecțioase!”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a avut miercuri seară o intervenție la o emisiune centrală de televiziune, în cadrul căreia a salutat noile măsuri adoptate cu privire la prevenirea și combaterea răspândirii infectării cu coronavirus. Cu acest prilej, Făgădău a făcut un apel la Ministerul Sănătății, pentru a aloca fonduri suplimentare pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, aflat în subordinea Primăriei, în prezent unul din cele șapte centre regionale de sănătate publică.

„Apelul meu este către Ministerul Sănătății, să aloce fonduri pentru acești eroi, medicii și colegii lor din Spitalul de Boli Infecțioase, care lucrează la foc automat, 24 din 24. Necesarul pentru Spital – măști, mănuși, filtre, combinezoane, kit-uri, toate aceste măsuri absolut necesare costă 15 milioane lei! La un bolnav infectat cu COVID – 19, pentru 20 de zile, înseamnă 60 de kit-uri! Asta înseamnă la trei vizite pe zi, câte un kit complet, după fiecare vizită se aruncă efectiv și se tratează în mod special pentru a împiedica propagarea. Dacă vorbim de un singur bolnav – 20 de zile, înseamnă 60 de kit-uri complete. Rugămintea mea pentru autoritățile centrale este ca, pe lângă aceste măsuri foarte bine venite, să asigure și finanțarea necesară!”, a spus primarul Făgădău.

Pe același subiect:

Vela (MAI): „Se ÎNCHID restaurantele și cafenelele!” Zborurile din și către Spania, SUSPENDATE!

CREȘTE numărul persoanelor infectate cu coronavirus: 217, la nivel național. La Constanța: 12!

Platformele de gunoi din orașul Constanța, dezinfectate cu substanţe pe bază de clor

Primăria Constanța a început dezinfectarea străzilor din municipiu

Dispoziție a prefectului: Mai multe instituții din Constanța își restrâng activitatea

CORONAVIRUS. Făgădău anunță MĂSURI SUPLIMENTARE: „Suntem pe locul 4, într-un clasament nefericit al cazurilor declarate pozitive. Vă rog din suflet, STAȚI ACASĂ!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *