Făgădău anunță un val de investiții pentru educația constănțeană: „Cunosc problemele și vreau să le rezolvăm cât mai repede”

Consilierii locali municipali s-au reunit joi în ședință ordinară, în cadrul căreia au adoptat, practic, toate cele 26 de proiecte de pe ordinea de zi, multe dintre ele fiind legate de educația din municipiu.

Primul proiect a fost legat de premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, fiind vorba de 15 elevi și, la pachet, 36 de profesori.

clm 2

Mai departe, după aprobarea organizării rețelei școlare a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar din municipiu pentru anul școlar 2019 – 2020 – proiect inițiat de consilierii locali Mărioara Cojoc, Irinela Nicolae (ambele PSD), Raluca Trandafir și Adriana Câmpeanu (ambele PNL), a urmat o lungă serie de proiecte privind investiții pentru reabilitarea și modernizarea mai multor instituții de învățământ din municipiu. Toate au fost aprobate de cei 24 de consilieri prezenți la ședință.

„Prima treime a convocatorului a fost ocupată de educația constănțeană. În primul rând, sunt extrem de bucuros că 15 elevi constănțeni, cu medii de 10 la bac, sunt recompensați de municipiu. Contează semnalul pe care noi trebuie să îl dăm. Totodată, mă bucur, că la pachet, în aceeași familie, am premiat și profesorii, dascălii îndrumători, trebuie să reconstruim lanțurile de încredere și de recunoaștere pentru ce înseamnă educația constănțeană. Mă bucur că 36 de profesori de la multe licee constănțene și 15 elevi au reușit o performanță greu de atins. A fost un examen serios. Am așteptat să treacă și a doua sesiune, astfel încât să venim cu un singur proiect de hotărâre, pentru că la această sesiune au fost inclusiv elevi care au cerut contestații. (…) Am avut discuții cu directori de școli și licee constănțene care mă consiliază în ceea ce vreau să fac pentru educație și cred că anul acesta vom organiza un bal al educației constănțene, în care să îi premiem pe cei mai merituoși profesori din municipiu. (…) Mă interesează foarte mult părerea constănțenilor despre această inițiativă. Mi-aș dori să facem același lucru pentru sport, pentru sănătate. Deocamdată, suntem la nivel de intenție, dar mi se pare o inițiativă foarte bună. (…) Un număr de șapte proiecte vizează investițiile în școlile și liceele constănțene. Avem proiecte pentru atragerea de fonduri și îmi doresc ca acest proces să se finalizeze cât mai repede pentru că știu problemele școlilor constănțene. Avem o comunicare permanentă. (…) Analizăm la fiecare școală dacă este într-adevăr necesar, dacă trebuie mai mult, mai puțin, astfel încât să drămuim banii și să punem în ordine”, a spus primarul Decebal Făgădău, după ședința Consiliului Local.

Pentru lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a liceului tehnologic Dimitrie Leonida – corp internat, se alocă peste 9,6 milioane lei, din care aproape 7 milioane lei pentru construcții și montaj; pentru liceul tehnologic de electrotehnică și telecomunicații – corp cantină și corp internat – aprox. 11,3 milioane lei; pentru școala gimnazială nr. 14 Palazu Mare – peste 3,3 milioane lei; pentru școala gimnazială nr. 17 Ion Minulescu – peste 4,2 milioane lei; pentru școala gimnazială nr. 8 – peste 4,8 milioane lei; pentru școala gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir – peste 5,4 milioane lei și pentru grădinița cu program prelungit Amicii – peste 10 milioane lei.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Făgădău anunță un val de investiții pentru educația constănțeană: „Cunosc problemele și vreau să le rezolvăm cât mai repede”

 • joi, 29 august 2019 la 14:16
  Legătură permanentă

  Cum v-ati dat seama ca exista aceste probleme? chiar acum inainte de aleger!?! pana acum unde ati fost domnule primar?? unde ati fost domnilor consilier???
  Nu vedeti ca acest oras se scalda in mizerie in timp ce domniile voastre se plimba cu masini scumpe si isi fac vacantele in orase departe de aceasta saraca tara bogata?
  In oras gunoiul colcaie sub nasul vostru, sobolanii circula nestingheriti pe langa primaria cu ajutorul careia mulgeti prostii de bani! E MIZERIE PESTE TOT!!!
  SCOLILE SI GRADINITELE AU NEVOIE DE RENOVARI!
  NU EXISTA CENTRE MEDICALE IN SCOLI!
  SPITALUL ULTRA AGLOMERAT COLCAIE DE MIZERIE SI GANDACI!
  SPATIILE VERZI SUNT PLINE DE BALARII, NEINGRIJITE, DAR AVEM GARDIENI BINE PLATITI CARE MANANCA SEMINTE COT LA COT CU NESIMTITII PE CARE AR TREBUI SA-I AMENDEZE!
  ORASUL ARATA MAI RAU DECAT ACUM 20 DE ANI!
  PROBLEME ASTEA NU LE VEDETI???
  E ”minunat” ca udati florile buruienile si florile ofilite cu tractoarele bune de aruncat la fier vechi 🙁
  SA VA FIE RUSINE!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *