Spread the love

Cazinoul din Constanța se pregătește de restaurare. Astfel, până în prezent au avut loc lucrările din faza de proiectare, iar echipe complexe de arhitecți și restauratori au făcut expertize suplimentare ale fundațiilor pentru definitivarea soluțiilor tehnice de consolidare a clădirii.  

Imediat după finalizarea proiectului tehnic începe faza de execuție în care se vor desfășura lucrări ample de restaurare, atât la interior cât și la exteriorul clădirii.

Vineri, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat faptul că a semnat autorizația pentru lucrările de consolidare și restaurare.

„Constanța merge mai departe! Am semnat autorizația pentru lucrările de consolidare și restaurare ale celui mai drag simbol al orașului nostru, Cazinoul. Acum, când întreaga omenire se confruntă cu una dintre cele mai mari crize din istorie, este important să ne regăsim adevăratele repere și să privim cu încredere spre viitor.Mulțumesc Companiei Naționale de Investiții, Ministerului Dezvoltării, echipei de profesioniști care a realizat și avizat proiectul, precum și colegilor mei. Constructorilor și restauratorilor… spor la treabă! Doamne ajută!”, a transmis Făgădău.

Prin dispoziția primarului Făgădău, o comisie formată din experți, printre care și arhitectul Radu Cornescu, va veghea, în numele constănțenilor lucrările desfășurate la Cazino. Comisia, din care fac parte personalități ale culturii tomitane, va funcționa ca o interfață între constănțeni și echipa de proiect.

CITEȘTE ȘI:

Restaurarea Cazinoului: Lucrările de proiectare, în plină desfășurare

Consiliul Local pentru Situații de Urgență, convocat de Făgădău. Se acordă fonduri din bugetul local pentru sprijinul persoanelor vulnerabile

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *