Spread the love

Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona central a municipiului Constanța și a cheltuielilor aferente” va deveni realitate, întrucât primarul Decebal Făgădău a semnat contractul prin care strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă intră într-un amplu proces de modernizare și… îndelung așteptat.

„Am semnat contractul pentru reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane lei! Ce vom face cu acești bani? Să le luăm pe rând: pe strada Ștefan cel Mare – reabilitarea/extinderea zonei pietonale (suprafață 15.789 mp), marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități, fântâni arteziene, spații verzi (suprafață 5.206 mp), mobilier urban inteligent (bănci, spații de ședere, cișmele) cu WI-FI gratuit, rasteluri pentru biciclete, iluminat public inteligent, sistem de supraveghere video; pe Bulevardul Ferdinand și strada Mircea cel Bătrân (tronson bd. Mamaia – bd. Ferdinand) – bandă unică de transport public (2.817 m)- marcaje speciale pentru persoane cu dizabilități- pistă pentru biciclete (5.304 m)- reabilitare trotuare (suprafață 38.273 mp)- semnalizarea verticală și orizontală- 12 stații de autobuz moderne- iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete și iluminat inteligent pentru trecerile de pietoni; pe străzile Mihai Viteazu, I.Gh.Duca, Atelierelor, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, General Manu, Răscoala din 1907, Miron Costin, Ion Lahovari și Jupiter – reabilitare/extindere trasee pietonale (trotuare)- semnalizarea verticală și orizontală- iluminat public modern și inteligent. Licitația este în curs de desfășurare și, după semnarea contractului de execuție, vor urma 18 luni pentru lucrări ce vor schimba fața orașului nostru!”, a transmis primarul Făgădău.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat în noiembrie 2019 și presupune modificarea radicală a zonei Ștefan cel Mare, din centrul orașului, degradarea acesteia fiind de notorietate.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *