Făgădău a prins curaj: Consiliul Local Constanța caută servicii de reprezentare juridică pentru redobândirea plajelor și falezelor, după condamnarea lui Mazăre! „Ține de moralitate!”

După un proces îndelungat, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat pe 7 februarie a.c. la 9 ani de închisoare, decizia fiind definitivă. Pronunțarea din Dosarul retrocedărilor scoate, însă, la iveală și alte complicații, cum ar fi faptul că, în 2008, Consiliul Local Municipal Constanța nu a dorit să se constituie parte civilă și, astfel, municipalitatea se află astăzi în ipostaza de a nu redobândi terenurile retrocedare ilegal de Radu Mazăre, în prezent fugit în Madagascar.

CITEȘTE ȘI:

Presiunea publică pe Primăria Constanța a fost foarte mare în aceste zile și, în mod neașteptat, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a făcut, vineri, un anunț spectaculos: municipalitatea nu dorește să stea cu mâinile în sân! Cu prilejul unei ședințe de îndată, Făgădău i-a anunțat pe consilierii locali municipali că dorește să fie pusă în executare hotărârea din dosarul în care Mazăre a fost condamnat și le-a solicitat votul pentru solicitarea unor servicii de reprezentare juridică în acest sens.

„În cursul serii de ieri și dimineții de astăzi, am elaborat un proiect ce vizează un subiect important, care a captat atenția publicului la nivel național și care, în mod evident, a născut la nivelul comunității locale un interes deosebit: decizia pronunțată săptămâna trecută de ÎCCJ. Am considerat că nu trebuie să așteptăm împlinirea termenelor legale de comunicare a hotărârii, de convocare a CL într-o ședință ordinară și îmi doresc să avem o atitudine deschisă, proactivă și transparentă și vă propun să achiziționăm servicii de consultanță, asistență și reprezentare juridică pentru a pune în executare hotărârea din dosarul penal din 2008. (…) Ține de aspecte de oportunitate și de moralitate”, a spus Decebal Făgădău.

Proiectul de hotărâre a fost votat pentru de toți cei 24 de consilieri locali prezenți.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *