Facultatea de Construcții a Universității Ovidius, desemnată ca Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte

Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a semnat joi seară ordinul prin care Facultatea de Construcții a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) devine Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte, informează decanul, șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip. Potrivit sursei citate, în acest context, la Centru Regional Constanţa, în perioada 18-21 decembrie 2021 vor fi organizate și susţinute examenele de atestare tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte și a experților tehnici pentru sesiunea de atestare tehnico-profesională 2021.

În urma perfectării, în acest an, a Protocolului de colaborare privind organizarea și desfășurarea examenelor de atestare tehnico-profesională a specialiștilor care desfășoară activitate în construcții între UOC și MDLPA, pentru prima dată la Constanța, Facultatea de Construcții din cadrul UOC  devine Centru Regional de examinare pentru atestarea tehnico-profesională a verificatorilor de proiecte.

Este o recunoaștere a profesionalismului și a înaltei pregătiri profesionale a colectivului Facultății de Construcții, căreia i s-a încredințat, alături de celelalte Centre regionale cum sunt cele din București, Brașov, Cluj, Iași și Timișoara, organizarea și desfășurarea în colaborare cu MDLPA a examinării pentru atestarea tehnico-profesională a specialiștilor care desfășoară activitate profesională în construcții”, a subliniat șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții a UOC.

Pentru această sesiune de atestare din 2021, în cadrul Centrului Regional de examinare de la Constanța s-au înscris pentru evaluare 50 de specialiști din domeniul construcțiilor şi conform OM nr. 1898/2021, Comisia Regională de Examinare a Centrului Regional de Examinare din Municipiul Constanța este alcătuită din: președinte – şef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, vicepreședinte – conf. univ. dr. ing. Anca Constantin, conf. univ. dr. ing. Florin Ţepeş-Onea, şef lucrări dr. ing. Gabriela Drăghici şi şef lucrări dr. ing. Mădălina Stănescu (membri).

Comisia are patru zile de activitate pentru sesiunea de atestare tehnico-profesională 2021 din Centrul Regional de Examinare din Municipiul Constanța, iar Facultatea de Construcții are reprezentanți inclusiv în Comisiile Centrale de Examinare, aceştia fiind implicați inclusiv în elaborarea propunerilor subiectelor pentru aceste sesiuni de atestare, precum: șef lucrări dr. ing. Dragoș Florian Vintilă, șef lucrări dr. ing. Cornel Ciurea și conf. univ. dr. ing. Constantin Buta”, a conchis șef lucrări dr. ing. Cosmin Filip, decanul Facultății de Construcții.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.