Facebook a decis: Contul lui Donald Trump rămâne SUSPENDAT (UPDATE)

UPDATE

Fostul preşedinte american Donald Trump a calificat miercuri o „ruşine absolută” deciziile reţelelor de socializare de a-i suspenda conturile, transmite AFP.

Ceea ce au făcut Facebook, Twitter şi Google reprezintă o ruşine absolută. I s-a retras libertatea de exprimare preşedintelui Statelor Unite pentru că nebunii stângii radicale se tem de adevăr, dar adevărul va ieşi oricum la suprafaţă, mai puternic şi mai mare decât oricând”, a subliniat Trump într-un comunicat.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Consiliul de Supervizare Facebook a decis miercuri să fie menținută suspendarea contului folosit de fostul președinte Donald Trump pe rețeaua socială, relatează Business Insider. Este o decizie importantă, care vine după ce Donald Trump a fost interzis de Facebook, Twitter și alte platforme de social media, după asediul Capitoliului din 6 ianuarie 2021, eveniment în care au murit oameni. Fostul președinte este acuzat că și-ar fi incitat susținătorii să atace Capitoliul.

Consiliul de Supervizare Facebook, un organism independent, a susținut decizia companiei de a-i interzice fostului președinte accesul la rețeaua socială timp de patru luni, dar în același timp arată că această decizie a fost luată fără a enunța niște criterii clare și de aceea nu poate fi „pe termen nedefinit”, menționează The Washington Post. Potrivit unui comunicat, Consiliul de Supervizare consideră că decizia de suspendare a contului lui Donald Trump este justificată, dar trebuie să fie reevaluată în decursul următoarelor 6 luni, transmite CNN. În plus, Consiliul face o serie de recomandări companiei Facebook. Asta, în condițiile în care așteptările erau ca acest organism independent să spună miercuri dacă decizia de blocare a accesului lui Donald Trump la Facebook și Instagram este definitivă.

„Astăzi, Consiliul de Supervizare a susținut decizia Facebook de suspendare a conturilor de Facebook și Instagram ale fostului președinte Donald Trump. Așa cum am spus și în ianuarie, credem că decizia noastră a fost necesară și corectă și suntem încântați că au fost recunoscute circumstanțele fără precedent care au justificat această măsură excepțională pe care am luat-o”, a comentat compania Facebook.

În decizia sa, Consiliul a recunoscut că în ziua asaltului de la Capitoliu, comentariile lui Trump de pe Facebook „au creat o atmosferă ce făcea posibil un risc serios de violență”. Membrii Consiliului au subliniat că Trump le-a spus insurgenților că sunt „patrioți”, că sunt „speciali” și că „această zi va rămâne în amintire pentru totdeauna”. Însă în același timp, experții subliniază că Facebook nu a folosit o procedură standard atunci când a luat această decizie, iar compania nu are criterii publice care să arate când este suspendat pe termen nedefinit un user. 

Un reprezentant al companiei Facebook a spus că se va ține cont de recomandările Consiliului, iar Facebook își va îmbunătăți politicile de utilizare. Între timp, contul lui Donald Trump rămâne suspendat.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *