EXTRĂDARE Stelian Ion (Justiție) îl aduce acasă pe El Tiburon. Florian Tudor, ARESTAT în Mexic

Florian Tudor, anchetat în România pentru fapte de şantaj, constituire de grup infracţional organizat şi instigare la tentativă de omor, a fost arestat joi seară (ora României) în Ciudad de Mexico. Conform unui comunicat al Procuraturii Generale a Mexicului, un agent federal a încercat să împiedice arestarea lui Florian Tudor, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.

Pe numele lui Florian Tudor există un mandat de arestare în lipsă din luna martie, iar România a solicitat autorităţilor mexicane extrădarea lui, așa cum a anunțat vineri ministrul Justiției, Stelian Ion:

În legătură cu procedurile derulate cu privire la cetățeanul român Tudor Florian, Ministerul Justiției este în măsură, la acest moment, să informeze cu privire la următoarele: La data de 27 mai 2021, în Ciudad de Mexico, cetățeanul român Tudor Florian a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării către România. Sus-numitul este urmărit internațional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă, emis de către Tribunalul București. Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiției, la sesizarea instanței emitente a mandatului de arestare preventivă. Autoritățile mexicane au colaborat cu autoritățile române cu celeritate și eficiență. Ministerul Justiției a beneficiat de asistența Ambasadei României în Statele Unite Mexicane. Procedura de extrădare se va desfășura conform legislației statului solicitat. Ministerul Justiției din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuțiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării”, a transmis Ministerul Justiției.

„Rechinul” şi-a făcut renumele în lumea mafiotă prin activităţile sale din Mexic. Acesta este acuzat de coordonarea unei vaste reţele de crimă organizată în Cancun, specializată în clonarea de carduri bancare şi cu traficul de migranţi peste graniţa dintre Mexic şi Statele Unite. Din februarie 2020, FBI a solicitat Unităţii de Informaţii Financiare (UIF) din Mexic să colaboreze la urmărirea proprietăţilor şi tranzacţiilor efectuate de către Florian Tudor şi de partenerii săi, Adrian Constantin Tiugan şi Adrian Ninel Enăchescu. În februarie, autorităţile financiare din Mexic au pus sechestru pe zeci de conturi utilizate de reţeaua lui Florian Tudor. În martie, şase foşti complici ai interlopului Florian Tudor au fost condamnaţi de Tribunalul Bucureşti la un total de 39 de ani de închisoare cu executare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EXTRĂDARE Stelian Ion (Justiție) îl aduce acasă pe El Tiburon. Florian Tudor, ARESTAT în Mexic

  • duminică, 30 mai 2021 la 05:32
    Permalink

    Stelica mai puneți pofta în cui ! FBI a zis nu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *