Spread the love

Extinderea centralei nucleare de la Cernavodă ar trebui făcută împreună cu companii din ţări membre NATO sau ale Uniunii Europene, aceasta fiind de altfel politica trasată în ultimele șase luni de guvernare liberală. Cu alte cuvinte, proiectul privind reactoarele 3 şi 4 ale Centralei Nucleare de la Cernavodă urmând să fie dezvoltat în colaborare cu companii din ţări considerate parteneri strategici ai României şi nu cu companii din China.

Luni seară, premierul Ludovic Orban a anunțat renașterea conceptului liberal „prin noi înșine”. Practic, este vorba de un naționalism economic prin care România, alături de alte state europene, pun frână importului din Asia, în special din China. Refuzul de a colabora și în acest sector se înscrie în același registru. Tot luni seară, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a precizat în cadrul unei emisiuni televizate că extinderea centralei de la Cernavodă prin rectoarele 3 și 4 se va face doar cu parteneri din NATO și UE.

„Vorbim de reactoarele 3 și 4 de prea mult timp și iar vorbim de investiții pe hârtie și nu ajungem să le facem niciodată. Eu am afirmat încă de anul trecut că trebuie să facem aceste reactoare și doresc să le facem și le vom face cu parteneri din UE și din NATO. Suntem în acest grup european, NATO, unde sunt suficiente surse de finanțare ca să ne descurcăm fără aportul altor investitori din alte țări. Eu sunt convins că vom reuși aceste finanțări de la Cernavodă cu parteneri din UE și din NATO”, a spus Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *