Expoziție de fotografie-portret la Muzeul de Artă Constanța

Miercuri, 4 august 2021, începând cu ora 17, la Muzeul de Artă Constanța are loc vernisajul expoziției de fotografie-portret „Fără filtru”. Expoziția poartă semnătura fotografului Alin Panaite şi este dedicată celor care vor să pătrundă dincolo de aparențele din social media, de zâmbetele și fețele impecabile afișate în mod ostentativ pe rețelele de socializare.

213204302 10157990619872007 7214737978289170964 n 1

„Expoziţia de fotografie «Fără Filtru» prezintă o serie de portrete sincere, pline de trăiri, care arată oamenii aşa cum sunt ei – imperfecţi, diferiţi, cu bune şi cu rele, dincolo de filtrul perfecţiunii. Se întâmplă să fii uneori mai obosit, mai trist, alteori îţi vine să urli…Nu putem fi tot timpul impecabili. Sunt stări şi sentimente perfect normale, dar pe care ni le cenzurăm pentru că sunt diferite faţă de «standardul» impus de facebook. Mai mult, ajungem să credem că suntem ciudaţi, că vieţile noastre sunt mai puţin interesante, pentru că ne raportăm la nişte etaloane cosmetizate şi filtrate până la absurd. Ne e frică să ne arătăm vulnerabilitatea şi momentele de slăbiciune şi ne închidem în noi. Pare ciudat cum toată deschiderea către «socializare» oferită de internet poate crea tocmai efectul advers“, a declarat Alin Panaite , autorul lucrărilor expuse, profesor la Școala de Fotografie Avatar Studio.

Cele 40 de portrete ce alcătuiesc expoziţia „Fără filtru“ pot fi vizionate în perioada 4 -31 august 2021, la etajul 3 al Muzeului de Artă Constanța, sala Alexandru Ciucurencu, de miercuri până duminică , între orele 10-18.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *