VIDEO EXPLOZIE și INCENDIU la Petromidia Năvodari! Tanczos Barna: „Impactul asupra mediului poate fi MAJOR!” Arafat și Bode, la fața locului – Populația, avertizată să PĂRĂSEASCĂ zona

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari. Din primele informații, două persoane au fost rănite. Oamenii au primit mesaj RO-Alert. Ministrul Mediului a declarat că impactul asupra mediului poate fi major. La fața locului au fost trimise suplimentar echipaje de intervenție. Astfel, de la ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere de la ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere, de la ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere, iar de la ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Impactul asupra mediului poate fi major, a declarat ministrul Mediului Tanczos Barna. Din primele evaluări ale ANM norul de fum se deplasează spre mare, nu spre țărm, a adăugat minstrul. El a precizat că la fața locului se află un laborator mobil pentru a se monitoriza calitatea aerului.

Fumul este observat de la o distanță de 10 kilometri și a fost văzut și de turiștii aflați în Mamaia și de locuitorii din Corbu și Vadu.

incendiu explozie rompetrol petromidia 3

Ministrul de Interne Lucian Bode și șeful DSU Raed Arafat sunt la fața locului. În zonă a fost delimitat un perimetru de siguranță, întrucît pericolul de explozie și de incendiu este mare. Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat la Digi24 că două persoane au fost rănite în explozie. A fost activat planul roșu de intervenție și a fost transmis un mesaj RO-Alert.

Persoanele sunt arse pe față, nimic grav. Vom face o reevaluare. A fost dat mesaj prin RO-Alert. Turiștii nu sunt afectați. Echipajele sunt acolo”, a declarat acesta.

ISU a anunțat că explozia a fost urmată de incendiu. La fața locului au fost trimise opt autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă. ISU confirmă că din primele informații, două persoane ar fi rănite.

incendiu explozie rompetrol petromidia 4

Mai multe rezervoare au explodat, astăzi, în jurul orei 12:30, la Rafinăria Petromidia Năvodari. Exploziile au fost urmate de incendiu. Explozia s-a produs la repornirea rezervoarelor, după ce a fost efectuată revizia.  Planul roșu de intervenție a fost activat.

În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinăriei Petromidia, în cadrul instalației de hidrofinare petrol motorină (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situațiilor de criză, procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate în condiții de siguranță. În acest moment, echipele de intervenție acționează pentru controlul și stingerea incendiului. Vom revenim cu mai multe detalii, în cel mai scurt timp.
Mulțumim autorităților pentru profesionalismul și promptitudinea cu care au reacționat la acest incident”
, au transmis reprezentanții companiei.

Petromidia este în prezent cea mai mare rafinărie din România. Rafinăria este operată de Rompetrol Rafinare. Compania este deţinută de KMG International (54,63%; direct şi indirect) şi de statul român prin Ministerul Energiei (44,69%). Rompetrol este principala marcă a KMG International, grup deţinut de KazMunayGas, compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan. La Petromidia s-au procesat anul trecut procesat 4,8 milioane de tone de materii prime (1,16 mil. tone de benzină şi peste 2,6 mil. tone de motorină şi combustibil de aviaţie).

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *