EXPLODEAZĂ prețurile la gaze: Facturile vor crește cu aproape 100 de lei

Toamna va aduce o explozie a prețurilor la gaze naturale, iar furnizorii au început deja să transmită notificări către clienți. Astfel, după data de 1 noiembrie, factura la gaze va fi mai mare cu o medie de 90 de lei pe lună, relatează stirileprotv.ro. După scumpirile la gaze din iulie, un sfert dintre românii conectaţi la gaze – adică 1 milion de consumatori – aşteaptă noi creşteri de preţ. De exemplu, un client care nu şi-a ales o ofertă nouă de gaze şi a acceptat tacit condiţiile de până acum a primit recent o propunere de tarif nou, de la cel mai mare furnizor de gaze. Este cu 40% mai mare faţă de cel curent.

În notificarea trimisă către un client, compania furnizoare spune că modificarea preţului vine după ce a avut loc o creştere fără precedent pe piaţa de achiziţie de gaze, atât în România, cât şi în Europa. Asta după ce, în ultimul an, gazele s-au scumpit deja, în medie, cu 20 de procente, potrivit Institutului de Statistică. Pus în fata scumpirilor, clientul poate să accepte oferta sau poate să ceară una nouă, ori să schimbe, fără niciun cost, furnizorul. Pe site-ul Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei veţi găsi un comparator de preţuri.

Într-un răspuns către Știrile Pro TV, compania furnizoare spune că majorarea, aplicată de la 1 noiembrie, înseamnă „pentru o gospodărie cu un consum mediu anual de 10 MWh, o creștere de 90 de lei pe lună de iarnă.″⁣

Articolul integral AICI!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „EXPLODEAZĂ prețurile la gaze: Facturile vor crește cu aproape 100 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *