Explicații pentru apariția tulpinei Omicron: Țările bogate au monopolizat vaccinurile. Africa este vulnerabilă

Vaccinurile au fost monopolizate de țările bogate, iar africanii nu s-au putut imuniza, ceea ce a favorizat apariția unor variante ale virusului SARS-CoV-2, susține expertul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș. Potrivit statisticilor, Africa are o rată de vaccinare foarte mică.

Noua tulpină Omicron a apărut în Africa pentru că vaccinurile au fost monopolizate de către țările bogate (România face parte din acest grup). Rata de vaccinare pe continentul african este de aproximativ 2%”, a anunțat Cherecheș pe Facebook.

Răzvan Cherecheș susține că epidemia poate fi oprită doar prin repartizarea echitabilă a dozelor de vaccin în lume.

Distribuția vaccinurile va trebui să fie una echitabilă la nivel global, dacă vrem să eliminăm riscurile de evadare imunologică”, a adăugat specialistul român.

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în Europa, la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunțat autoritățile belgiene. Suspiciuni sunt și la doua persoane din Germania și Cehia. Noua tulpină a virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi mai contagioasă decât varianta Delta.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.