Explicația USR pentru valul de acțiuni împotriva Primăriei: „Nu contează cine începe primul, important e să fie cât mai multe plângeri penale. La o plângere ajungi din disperare de cauză”

Formațiunile politice de dreapta din Constanța nu se înțeleg, după cum știm cu toții, aproape deloc. Pentru următoarele alegeri se lucrează din nou la o coagulare a acestor partide pentru a-și învinge adversarul: PSD.

CITEȘTE ȘI:

Dincolo de intenții, practica îi omoară pe acești politicieni, care găsesc cu greu o soluție de compromis. Există, totuși, un numitor comun: partidele de dreapta au și ramificații în zona de ONG-uri și acționează, am putea spune, concertat: plângeri penale și acțiuni civile împotriva Primăriei, pe aceleași puncte de interes, cum ar fi protecția animalelor fără stăpân, spațiile verzi ș.a.m.d.

CITEȘTE ȘI:

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, organizată la sediul USR, s-a discutat despre aceste acțiuni aproape comune ale USR, la pachet cu Verde Urban, prezidată de deputatul Stelian Ion, aspirant la fotoliul de primar al Constanței, pe de-o parte și Asociația Constanța Altfel, condusă de senatorul Vergil Chițac, de cealaltă parte și despre care se vorbește că va intra în cursa pentru alegerile locale de anul viitor.

Președintele USR Constanța, Remus Negoi, a explicat primul aceste acțiuni.

„S-au adunat o serie de neconformități și trebuie oarecum rezolvate. Toate partidele pot să vină cu plângeri de genul acesta, pentru că asta înseamnă că se rezolvă problema. Important e să rezolvăm problemele, nu să ne întrecem în a face plângeri sau postări, cine e primul…”, a spus Negoi.

Pentru președintele organizației municipale a USR, Dumitru Caragheorghe, lucrurile sunt simple:

„Nu contează cine a început primul, contează să se întâmple chestia asta și să fie cât mai mulți care fac aceste lucruri”, a spus Caragheorghe.

Conștient că discuția alunecă spre o puternică tentă politică, deputatul Stelian Ion a explicat faptul că „o plângere este ultima posibilitate la care recurgi în disperare de cauză”.

„Nu există monopol pe un subiect de genul ăsta. A fost campanie electorală, e adevărat, de-asta ezitam să spunem că urmează să depunem plângeri. Nu vrem să folosim plângeri penale în scop electoral. Până la urmă, miza trebuie să fie alta și competiția să fie alta. Dar, vrem să se rezolve problemele astea și dacă nu își găsesc rezolvare, o plângere este ultima posibilitate la care recurgi în disperare de cauză. Nimănui nu cred că-i place să se plimbe prin instanțe cu procese care durează ani de zile, cheltui foarte mulți bani, e complicat. Cetățenii Constanței nu trebuie puși în situația de a acționa în instanță Primăria pentru ca ea să își facă treaba. Primăria trebuie să fie receptivă la aceste semnale de alarmă și să ia măsurile fără să fie obligată de instanțele judecătorești. Fiind în campanie electorală, poate o să-l vedem și pe domnul primar mai des să ne dea niște explicații, ceea ce nu s-a întâmplat în această perioadă. Dacă nu, asta e, mergem în instanțe și pe ideea că din 2020 vom avea alt primar și vom scăpa și de PSD și de Decebal Făgădău”, a spus Stelian Ion.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.