Experții convocați de Klaus Iohannis vor certificat verde la locul de muncă, școli în online și RESTRICȚII de circulație. Jumătate din angajații la stat, trimiși în telemuncă

Responsabilii pentru gestionarea pandemiei vor merge, miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru introducerea de noi măsuri de restricţie, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. Oficialii se gândesc la măsuri care să restrângă mobilitatea, dar şi intrarea şcolilor în online, interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare. Pe lista de măsuri care vor fi discutate la Palatul Cotroceni se află certificatul verde la locul de muncă, închiderea magazinelor dupa o anumita oră şi interzicerea activităţilor care pot crea aglomerări, ai precizat surse oficiale pentru News.ro.

În contextul creşterii numărului de cazuri, este posibil să se ajungă la închiderea şcolilor şi trecerea în online. De altfel, în Capitaşlă foarte multe şcoli se află deja în online, iar de săptămâna viitoare, elevii din ciclul primar intră într-o scurtă vacanţă, de o săptămână. Altă măsură vizată carantina generală sau zonală, în funcţie de rata de incidenţă, dar şi interzicerea circulaţiei între localităţile care au un număr mare de cazuri. Potrivit sursei citate, nu se ia în calcul, deocamdată, introducerea stării de urgenţă în România.

Decizii la Ministerul Economiei, după ce marţi, România a înregistrat cifre record de îmbolnăviri de COVID-19, dar şi de decese la persoane infectate cu SARS-CoV-2. Potrivit ordinului obținut de PS News, jumătate din angajații la stat vor fi trimiși în telemuncă, prin rotație, iar măsurile ar urma să fie anunțate miercuri, după întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Ordin telemunca 211018 213347 page 0001
Ordin telemunca 211018 213347 page 0002
Ordin telemunca 211018 213347 page 0003

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, la Palatul Cotroceni, responsabilii în gestionarea pandemiei şi a anunţat clar că se pregătesc restricţii pentru limitarea răspândirii virusului. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, comentând cel mai grav bilanţ de la debutul pandemiei, că a convocat la discuţii toţi actorii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei. Şeful statului a spus clar că se impun cât mai curând restricţii care să ducă la limitarea pandemiei, dată fiind transmiterea comunitară extinsă a tulpinii Delta care face ca cifrele să fie din ce în ce mai alarmante.

Este alarmantă lipsa de acţiuni concrete din partea autorităţilor şi cifrele de astăzi confirmă, din păcate, că nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum. Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor (…) În acelaşi timp, pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv, sunt necesare măsuri urgente care să stopeze transmisia comunitară intensă şi este nevoie de ele acum. Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgenţă de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea şi interacţiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma şi pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toţi, ca societate”, a declarat, marţi seară, preşedintele.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude ca săptămâna de vacanță în care intră toți elevii să fie prelungită din cauza exploziei infecțiilor de coronavirus. Elevii din învățământul preșcolar și primar au vacanță între 25 și 31 octombrie 2021, potrivit structurii anului școlar.

Responsabilii pentru gestionarea pandemiei vor merge, miercuri, de la 17.30, la Palatul Cotroceni, pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru introducerea de noi măsuri de restricţie, în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19. Oficialii se gândesc la măsuri care să restrângă mobilitatea, dar şi intrarea şcolilor în online, interzicerea circulaţiei între localităţile cu o incidenţă mare.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *