Exerciţiu cu lansări de rachete al Flotei ruse din Marea Neagră, pentru protejarea zonei economice exclusive

Un detaşament naval al Flotei ruse din Marea Neagră a simulat vineri acţiuni de protejare a unor obiective situate în zona economică exclusivă a Federaţiei Ruse în Marea Neagră, inclusiv lansări de rachete, a indicat purtătorul de cuvânt al flotei, Aleksei Rulev, citat de agenţia de presă Interfax, acestea în contextul unor aplicaţii mai ample desfăşurate de Flota rusă cu baza în Sevastopol (Crimeea) săptămâna aceasta.

CITEȘTE ȘI:

Aviaţia navală şi sisteme de apărare antiaeriană ale Flotei ruse din Marea Neagră au efectuat în ultimele zile în Crimeea (anexată în 2014 de Rusia) un exerciţiu care a implicat simularea de lovituri aeriene asupra unor ţinte terestre şi maritime, menţiona joi un comunicat al Ministerului rus al Apărării.

„În ultima etapă a aplicaţiilor, nave ale Flotei ruse din Marea Neagră au efectuat trageri cu rachete şi tiruri de artilerie asupra unor ţinte maritime şi aeriene ale unui inamic convenţional”, a indicat Rulev.

CITEȘTE ȘI:

În acelaşi timp, agenţia de presă rusă FAN (Federalnoie Aghentstvo Novostei), controlată de Evgheni Prigojin, cunoscut şi ca bucătarul lui Putin şi care ar controla ferma de troli a Moscovei, a relatat vineri despre un exerciţiu în Marea Neagră în cadrul căruia a fost lansată o rachetă antinavală chiar în apropierea distrugătorului american USS Ross. Chiar dacă evenimentul s-a produs la sfârşitul anului trecut, despre el s-a aflat abia acum, conform agenţiei de presă citate.

CITEȘTE ȘI:

Potrivit FAN, Moscova a considerat drept o provocare manevrele efectuate în decembrie trecut de distrugătorul american Ross în sud-vestul Mării Negre şi a organizat pe neaşteptate un exerciţiu în zonă cu simularea unui atac cu rachete antinavale asupra unui inamic convenţional care încălcase suveranitatea Rusiei în Marea Neagră.

Recent, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Informaţii al Ministerului Apărării din Ucraina, Vadim Skibiţki, a declarat că Rusia şi-a triplat potenţialul militar în apropierea graniţelor Ucrainei, denunţând demonstraţiile de forţă ale Moscovei la frontiera ucraineană şi în Marea Neagră.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.