Exercițiu cu elicoptere americane la Mihail Kogălniceanu

Opt aparate de zbor de tip UH-60 Black Hawk aparţinând forţelor armate americane au aterizat săptămâna trecută la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Timp de nouă luni, elicopterele vor participa la exerciţii alături de militari români şi de alţi aliaţi de pe flancul estic al NATO. Începând de miercuri, militarii români și americani vor participa la un exercițiu comun cu elicoptere de tipul UH-60 Black Hawk, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Potrivit MApN, este vorba de un antrenament comun pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere. Brigada 10 elicoptere de luptă este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Elicopterele Black Hawk aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA, au sosit pe 2 martie, de la Salonic și sunt folosite pentru transportul trupelor, evacuare medicală, dar şi în operaţiuni de asalt.

Din cauza condiţiilor atmosferice nefavorabile de pe traseu, antrenamentul pentru manevre de încărcare şi operaţiuni de asalt cu elicoptere americane, programat iniţial pe 28 februarie, a fost amânat.

CITEȘTE ȘI:

Militarii români și americani, operaţiuni de asalt cu elicoptere, la Mihail Kogălniceanu

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *