Spread the love

Ca în fiecare an, în 28 februarie, România sărbătorește Ziua Protecției Civile, dată la care în urmă cu 87 de ani a fost aprobat Regulamentul Apărării contra atacurilor aeriene, fiind considerat actul de naștere al Protecției Civile. Astfel, Primăria Municipiului Constanța, prin Serviciul protecție civilă, securitate, sănătate în muncă și situații de urgență, se alătură Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța în acțiunile instructiv educative ce vor fi organizate în această perioadă pentru a pregăti cetățenii în domeniul situațiilor de urgență.

Potrivit municipalității, începând de astăzi, timp de mai multe zile, sunt organizate exerciții de evacuare în caz de cutremur și lecții deschise la câteva unități de învățământ și vor fi amenajate puncte mobile de informare preventivă în zona centrelor comerciale. Acțiunile vor culmina în data de 28 februarie cu ateliere de prezentare a măsurilor de prim-ajutor și a tehnicilor de intervenție și exerciții demonstrative de stingere a incendiilor ce vor fi organizate la Centrul Comercial Vivo din Constanța.

La cei 87 de ani de existenţă, protecţia civilă se prezintă ca o structură flexibilă, capabilă să asigure un climat de încredere şi siguranţă cetăţenilor. Acest lucru s-a realizat prin îmbunătăţirea managementului apărării împotriva dezastrelor, prin acţiuni de identificare a riscurilor potenţiale de producere a dezastrelor cu urmări distructive majore asupra populaţiei, infrastructurii şi mediului, adaptarea şi perfecţionarea bazei legislative în concordanţă cu cerinţele integrării în NATO şi UE.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *