Spread the love

Circ mare la ALDE Constanța în această perioadă, unde președintele Mircea Banias este sub asediul colegilor. Duminică, vicepreședintele la nivel național, Jean Paul Tucan, a convocat o delegație permanentă teritorială în care au fost „executați” atât Banias, cât și fratele său, consilierul județean Emil Banias sau secretarul general Anton Mangiurea. S-au invocat multe acuzații, printre ele fiind „falsificarea proceselor verbale de ședință”. La revoltă au participat nume sonore ale partidului, precum vicepreședintele Consiliului Județean, Daniel Learciu, aflat, literalmente, la prima sa acțiune politică; fostul senator Christian Gigi Chiru sau primarul de la Hârșova, Viorel Ionescu.

CITEȘTE ȘI:

Scandal MONSTRU în ALDE: Se vrea capul lui Banias! „Înainte să divorțez de tine, te anunț că mi-am găsit pe alta”! Se rupe coaliția de la Consiliul Județean?

Lui Emil Banias i s-a retras sprijinul politic și, prin urmare, va pierde mandatul de consilier județean… sau nu. Potrivit surselor TOMIS NEWS din cadrul CJC, „executarea” consilierului nu se încadrează în prevederile legale.

„Ei au greșit, trebuia să îl excludă din partid dacă voiau să îl lase fără mandat, nu să i se retragă sprijinul politic. Legea nu cuprinde așa ceva, nu există retragerea sprijinului politic. Va trebui să îl dea afară din partid. Dar, o vor face. Am înțeles că până la următoarea ședință a CJC va fi dat afară din partid”, a spus un reprezentant al CJC, pentru TOMIS NEWS.

După ședința de duminică a ALDE, Mircea Banias a reacționat prin intermediul unui comunicat comun cu primarul de la Medgidia, Valentin Vrabie și președintele demis al organizației municipale, George Fulina (înlocuit la delegația permanentă cu Daniel Learciu).

„Ne delimităm de acțiunile diversioniste ale organizatorilor acestei întruniri și anunțăm că cei vinovați de grave abateri de la statutul partidului vor suporta consecințele faptelor lor”, au precizat cei trei, care au mai precizat că, pe 10 martie, va avea loc organizarea de alegeri în cadrul filialei „începând de jos în sus, mai exact comune, organizații orășenești, municipale și organizația județeană”. Totodată, Valentin Vrabie a amenințat cu demisia, dacă acțiunea de duminică va fi acceptată în forurile superioare de la București.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *