EXCLUSIV: TOMIS NEWS ajunge la nivel internațional: SCANDAL în Azerbaidjan! Vizat: Gabriel Comănescu și bărcile sale de pescari din Mexic

Așa cum precizam încă de la înființare, TOMIS NEWS a apărut din necesitatea de a scăpa de sub tutela influențelor și amenințărilor mai-marilor care se consideră atotstăpâni pe instituțiile din această țară. Una dintre aceste instituții, presa, a primit și primește lovituri, iar unul dintre autori, magnatul falimentar constănțean, Gabriel Comănescu, a ajuns în ipostaza în care își va regreta aceste atitudini. Pe subsemnatul l-a chemat în judecată, dosare în care nu a reușit nici după mai bine de zece termene să își demonstreze „dreptatea”, ajungând în situația disperată de a cere interdicția ca mass-media să mai scrie un rând despre el, pentru că nu este „persoană publică”!

Astăzi, vom demonta noi minciuni ale acestui personaj atât de sinistru, încât începe să se înece în propriile sale minciuni.

În instanțele bucureștene, Gabriel Comănescu neagă legăturile amicalo-financiare cu Iulian Iancu sau statul Azerbaidjan. Anchetele subsemnatului publicate înainte de INTERDICȚIA SOLICITATĂ DE GABRIEL COMĂNESCU LA UN COTIDIAN BUCUREȘTEAN (AICI sau AICI) au fost preluate recent de un consacrat jurnalist bucureștean, Sorina Matei.

Sorina Matei și subsemnatul au ajuns în atenția presei din Azerbaidjan, care prezintă cu titluri explozive: „Anchete senzaționale ale presei românești!”

După lupte grele și suferințe pe măsură, astăzi trăim momentul în care Gabriel Comănescu se îndreaptă spre locul pe care îl merită: adevărul ieșit la iveală, combinațiile financiare și (promitem că până la finele campaniei) angajamentele față de serviciile secrete.

TOMIS NEWS și Sorina Matei în „Virtual Azerbaidjan”

Publicația centrală din Azerbaidjan, Virtual Azerbaidjan, a publicat pe 19 noiembrie a.c. cu titlul „Anchetă senzațională românească” punctul de vedere al Partidului Frontul Popular (în realitate liberal și național-democrat, în ciuda senzației de socialism), fondat de Abulfaz Elchibey în 1992 și condus de Ali Kerimli, din care reținem câte ceva despre: „Chestiunea fostului consul onorific al Azerbaidjanului în Constanța, fostul miliardar Gabriel Comănescu și relațiile sale cu agențiile de informații, precum și un fost ambasador în România, fostul și actualul ambasador în Serbia Eldar Hasanov”.

Comănescu, în prag de infarct!

Câteva ore ne mai despart de termenul pe care Gabriel Comănescu îl are la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Joi, de la 10:00, are termen la ICCJ cu ANAF. A ajuns acolo prin comportamentul său, neacceptând niciodată faptul că greșește și, dacă i se spune că nu are dreptate, urlă, răcnește, amenință, dă în judecată și apoi se victimizează, aruncând cuvinte grele precum „mafia constănțeană” sau chiar „nedreptatea ANAF”. Cu această ultimă instituție a pierdut procese pe bandă și, joi, 8 decembrie a.c., are termen la ICCJ, unde se judecă, practic, existența Grup Servicii Petroliere și a lui Gabriel Comănescu. Se preconizează nu doar o înfrângere de proporții pentru Comănescu și GSP, ci chiar falimentul acestora.

În acest context, aflat în disperare de cauză, Gabriel Comănescu a apelat la „ziarul de casă” în care își varsă năduful și supărările: Ziarul Financiar. Astfel, duminică, unul dintre șoricarii care își găsește cuvintele potrivite pentru prețul corect, Gabriel Biriș, a oferit un „punct de vedere” în Ziarul Financiar, în care a vorbit despre „foarte multe situaţii în care contribuabili sau uneori întregi industrii sau categorii profesionale au avut de suferit degeaba datorită unor decizii ANAF anulate ulterior în instanţe”. Biriș a băgat mare cu „ANAF aruncă în aer explorarea în Marea Neagră”, susținând că „o companie românească (singura din domeniu cu capital românesc şi una dintre extrem de puţinele companii româneşti relevante pe pieţele internaţionale) şi-a finanţat activitatea printr-o operaţiune de sale and lease back a platformelor de foraj deţinute, cu fonduri de la bănci”.

Este, evident, un articol de presă comandat, întrucât singurul deținător al unei „companii cu capital românesc cu platforme deținute prin fonduri de la bănci” și care „operează în Marea Neagră” și care „este distrusă de ANAF”, este Grup Servicii Petroliere, deținută de Gabriel Comănescu, frecvent apărat în articolele de presă ale ziarului menționat.

Comănescu nu scapă de sursele TOMIS NEWS din Mexic!

În instanțele judecătorești, Gabriel Comănescu și Grup Servicii Petroliere susțin că „suntem o companie stabilă”. Nimic mai FALS!

TOMIS NEWS a intrat în posesia unei fotografii efectuată recent în Mexic, unde se face un schimb de tură. Pentru a nu mai fi plătiți căpitanii, întrucât GSP nu are cu ce, îmbarcările, debarcările se fac cu… bărcile de pescari!

Istoricul unui război dement, inițiat de Comănescu

La începutul lunii mai a.c., ANAF a deschis procedura de executare silită împotriva GSP, ca să recupereze o datorie uriaşă: 130 milioane de lei. Potrivit ANAF, suma provine din vânzarea, către o altă societate din grup, a trei platforme de foraj marin, pentru care nu s-ar fi plătit TVA către stat în valoare de 25 de milioane de dolari. În încercarea de a opri tăvălugul fiscului, Comănescu a contestat sechestrele la Curtea de Apel Constanţa. Între timp, viitorul fost milionar constănțean a revenit la gânduri mai bune și și-a RETRAS cererea de judecată la unul din cele două dosare în care se judecă cu ANAF!

Din decembrie 2014, Gabriel Comănescu și Grup Servicii Petroliere fac obiectul unei cercetări penale, fiind suspectaţi de evaziune fiscală, prin neplata unor taxe către statul român. Este vorba despre un TVA aferent unei trazacţii cu mai multe platforme de foraj marin. Mai exact, platformele de foraj marin Jupiter, Prometeu şi Saturn au fost vândute în 2008 către o firmă din Malta, care are asociaţi comuni cu cei ai Grup Servicii Petroliere. Reprezentanții ANAF au precizat public la momentul respectiv că „Grup Servicii Petroliere are de plătit statului român un TVA de 18 milioane de dolari, aferent unei tranzacţii de 96 de milioane de dolari”. ANAF verifică tranzacţiile derulate de GSP încă din 2012, iar în luna mai a acestui an a deschis procedura de executare silită împotriva firmei Grup Servicii Petroliere, ca să recupereze o datorie uriaşă: 130 milioane de lei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*