EXCLUSIV SCANDAL monstru la Castelu: consiliul local nu s-a constituit, Anghel nu a depus jurământul. Procedura, amânată! (VIDEO)

După alegerile locale, a urmat procedura de constituire a consiliilor locale, municipale după caz și județean. Ca după fiecare scrutin electoral, au avut loc și ciondăniri, momente tensionate, însă, în general, constituirile s-au finalizat, iar primarii au depus jurămintele. Două localități fac abstracție de la regulă, la Nicolae Bălcescu, unde s-a constituit consiliul local, însă primarul ales Viorel Bălan nu și-a depus jurământul, având de reglat probleme de incompatibilitate. Totodată, la Castelu, a avut loc duminică un adevărat scandal, de față cu subprefectul Ersun Anefi, care a avut de-a face cu tensiunile locale.

IMG_20160626_125340

La Castelu, USL trăiește. „Șmecheria” lui Anghel

Ședința a început normal duminică la Castelu, toată lumea fiind convinsă de deznodământ: primarul ales Nicolae Anghel va domina și noul consiliu local. Numai că, la stabilirea comisiei de validare, a început circul. Marius Dajiu (PSD) și Vasile Potîrniche (PNL) s-au susținut reciproc și cum au pus mâna pe comisie au anunțat că Antoneta Prodan, cea care urma să fie aleasă viceprimar, este incompatibilă și nu au validat funcția de consilier. Din acest moment, a început circul. Anghel a anunțat că părăsește sala, împreună cu toți consilierii săi. Rechemat pentru depunerea jurământului, Anghel s-a bătut de unul singur cu consilierii PSD și PNL și nu au lipsit cuvintele grele de ambele părți, subprefectul având probleme serioase în gestionarea situației și calmarea spiritelor.

„Voi nu v-ați gândit de ce v-am dat comisia? Intenționat! Intenționat v-am dat-o, ca să vadă lumea ce faceți cu puterea dacă puneți mâna pe ea! V-ați bătut joc de un om care a muncit atâția ani pentru comuna asta!” sau: „Ne întâlnim iar în alegeri și vă bat iar!”, a urlat Anghel la consilierii PSD și PNL.

Lupta de moment a fost câștigată de primar, întrucât, prin absența consilierilor PMP, majoritari, nu se putea întruni numărul necesar de voturi pentru validarea consiliului și a primarului!

„Intenționat i-am lăsat pe ei să preia comisia de validare, ca să vadă toți oamenii cu ce se ocupă ei. Intenționat le-am lăsat comisia, le-am dat putere, ca să vadă oamenii ce fac ei când au putere. Așa e la noi, unii nu știu să piardă și au numai interese personale”, a precizat Nicolae Anghel.

Confruntat cu o situație atât de dificilă, subprefectul Ersun Anefi a anunțat că procedura va fi reluată peste trei zile, respectiv pe 29 iunie.

„Este regretabil că și astăzi interesul politic a triumfat în fața interesului popular. Am sperat ca măcar astăzi să fie o procedură în interesul comunei noastre, însă iată că, dintr-o dată, USL trăiește din nou la Castelu, dintr-o dată domnii Dajiu și Potîrniche se înțeleg atât de bine! S-a văzut și reacția oamenilor din sală, care au simțit ce se întâmplă și și-au strigat dezamăgirea”, a spus Antoneta Prodan.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

One thought on “EXCLUSIV SCANDAL monstru la Castelu: consiliul local nu s-a constituit, Anghel nu a depus jurământul. Procedura, amânată! (VIDEO)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *