EXCLUSIV Raed Arafat și ministrul de Interne, așteptați la Constanța. SMURD și ISU bat palma pentru salvări rapide pe mare

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat; șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică și ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, sunt așteptați în următorul weekend la Constanța.

Colaborarea instituțiilor menționate este una de proporții, întrucât sursele noastre din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța ne-au precizat că vor fi inaugurate mai multe corturi de prim ajutor SMURD în următoarele locații: zona lacurilor a stațiunii Neptun; zona hotel Belona din Eforie Nord; la obeliscul din Costinești, hotelul REX din Mamaia, iar în Portul Tomis și la Mangalia vor fi disponibile câte o ambarcațiune a ISU Constanța, pentru salvări rapide de pe mare.

Proiectul va funcționa pe durata sezonului estival, între 11 iunie – 1 septembrie a.c.

Totodată, la Mamaia, Costinești și Eforie Nord vor mai fi prezente și câte un vehicul șenilat tip UTV. De precizat, logistica (mașini, dotare) SMURD aparține ISU.

smurd3

Puncte temporare de intervenție

O altă arie de acțiune o reprezintă cele nouă puncte temporare pentru mașinile de stingere cu spumă. Potrivit surselor noastre din cadrul ISU, acestea vor fi amplasate în următoarele locații: comuna Crucea, orașul Băneasa, zona Valea Dacilor (A2), Mamaia Nord, hotel Meridian, stațiunea Mamaia, Costinești, Mangalia, Eforie Nord și zona Popas Cișmea.

Aceste locații vor primi și sprijinul autorităților locale și al SC RAJA SA.

Ambulanțele SMURD sunt de tip B, iar punctele vor fi funcționale pe timp de zi, măsura fiind luată din cauza traficului aglomerat din sezonul estival și durata mare de timp pentru intervenție între detașament și locul incendiului. Scopul va fi de scurtare a timpului de intervenție în raioanele fiecărei subunități ISU.

Cele patru ambulanțe vor sosi vineri, pentru suplimentarea celor deja existente la Constanța, iar corturile în aceeași zi din cadrul altor Inspectorate pentru Situații de Urgență din țară.

Pe 22 martie a.c., Raed Arafat a inaugurat flotilla operațională de la Tulcea, a cărei operaționalizare se face pentru şalupa fluvială tip Rescue Eagle1, destinată acţiunilor de acordare a primului ajutor calificat (SMURD) în zona Deltei Dunării, ambarcaţiune primită cu titlu gratuit în luna martie, din partea „Fundaţiei pentru SMURD“, precum şi pentru şase ambarcaţiuni de salvare în mediul acvatic (o ambarcaţiune de intervenţie şi salvare pentru scafandri – SAR, trei ambarcaţiuni de intervenţie şi salvare cu chilă rigidă şi borduri moi – RIB, două ambarcaţiuni de salvare din aluminiu cu motor), ce au intrat în dotarea ISU Tulcea tot în luna martie a.c.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EXCLUSIV Raed Arafat și ministrul de Interne, așteptați la Constanța. SMURD și ISU bat palma pentru salvări rapide pe mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *