EXCLUSIV Procesomanul Comănescu își continuă traiectoria: pierde pe bandă în instanțe și își minte angajații că le plătește salariile restante de un an!

Miliardarul constănțean Gabriel Comănescu, aflat în plină tragedie comercială, începe să treacă nu de la extaz la agonie, ci de la dorințe la dezastru!

Pe 23 august a.c., Comănescu anunța în presa pe care o plătește că „în 2017-2020 vor urma patru ani în care Marea Neagră va da în clocot, iar noi suntem în cea mai bună poziţie”. A doua zi, pierdea licitația cu cea mai mare companie de profil, ExxonMobil, companie americană care a ajuns la saturație cu minciunile și prostelile magnatului român.

Loviturile nu s-au oprit aici, tot atunci preciza că „am  trecut printr-o perioadă de re­duceri permanente, dar vom trece şi la angajări noi pentru a ne onora con­trac­tele. Vom angaja foarte mulţi oa­meni anul viitor”.

Nimic mai fals!

Gabriel Comănescu pierde de mai mult timp, dar în ultimele două luni în special, procese în instanță pe bandă, iar angajații sunt mai revoltați ca niciodată. Contractele imaginare ale lui Comănescu i-au adus la disperare pe angajații care nu își iau salariile nu de o lună, două sau trei luni, deja vorbim de ani!

TOMIS NEWS a fost constant publicația care a ținut aproape de angajații Grup Servicii Petroliere, care nu și-au recuperat banii pentru care au muncit și au fost constant mințiți de superiorii companiei, situație care ne-a dus în instanță, însuși Gabriel Comănescu chemând în instanță publicația TOMIS NEWS în DOUĂ dosare, cerând nici mai mult nici mai puțin decât DISPARIȚIA TOMIS NEWS!

Ne încăpățânăm să luptăm pentru acești oameni de care Gabriel Comănescu își bate joc în mod conștient și, luni, am discutat cu unul dintre acești angajați, care, sub protecția anonimatului, a fost de acord să ne explice ce se întâmplă în prezent în cadrul acestei companii.

Întrucât Radu Petrescu, Chief Communications Officer al Grup Servicii Petroliere, a emis recent un comunicat intern în care li se cere explicit angajaților să nu mai citească TOMIS NEWS, adică să accepte să lucreze pe gratis pentru companie și să nu spună în public problemele cu care se confruntă compania lui Gabriel Comănescu, de data aceasta TOMIS NEWS s-a oferit să asigure anonimatul angajaților magnatului constănțean. Spre deosebire de Grup Servicii Petroliere și Gabriel Comănescu, nouă chiar ne pasă de angajații companiei respective și familiile lor, așadar redăm cu exactitate mărturia unui angajat al GSP:

„E o situație foarte nașpa, nu ne-au plătit de… mie cel puțin, în lunile aprilie-mai, cât am fost în voiaj nu mi-au plătit banii și sunt colegi care n-au luat bani… și de anul trecut au restanțe! Le e frică să vorbească, pentru că își pierd locul de muncă! O mare parte din personal se confruntă… au multe nave „pe dreapta” în momentul de față… a fost o vrăjeală cu plățile la timp! Acum, când au inspecții de flag, anual, atunci au plătit, că altfel le lua (sechestra – n.r.) nava! Eu doresc să îmi recuperez banii. Am mai discutat cu colegi, dar nu vor să spună public, așa că și eu vreau, singur, să fiu anonim, vă mulțumesc…”, ne-a spus L.O.A.I.

Angajații GSP au de recuperat și 10.000 de dolari!

Facem precizarea că ultima dată când am scris mărturia unui angajat GSP, persoana respectivă a fost concediată, fiind o femeie, cu doi copii acasă! Teama angajaților companiei magnatului Gabriel Comănescu este firească și pe L.O.A.I. l-am întrebat dacă dorește să acționeze în instanță, să își recupereze banii de drept.

„Nu am făcut încă, dar o voi face, eu i-am tot sunat de vreo două luni, că nu mă mai duc la ei, stau acasă și îmi caut job… i-am tot sunat în fiecare săptămână și mi-au spus că „săptămâna care vine” că îmi iau banii, am făcut plângere la flag, cei de acolo mi-au trimis un mail pe care l-am trimis lor să vadă că nu mint! Și mi-au zis că îmi bagă banii, acum două săptămâni, dar nici până azi nu au făcut-o… Am fost pe GSP Alcor, am de luat aproape 2.000 de dolari, dar sunt colegi care au de luat 10.000!”

Comănescu își vinde navele!

În septembrie 2014, Comănescu organiza ceremonia de botez a trei nave care intrau în componența flotei. Rând pe rând, soţia preşedintelui GSP, Gina Comănescu, a spart sticlele de şampanie, având reale sentimente de panică la cea de-a treia, GSP Centaurus, fiind nevoită să lovească de trei ori! A izbucnit în lacrimi și tremura din toate încheieturile. Semn rău potrivit mentalității marinărești sau nu, cert este că la scurt timp compania a intrat în criză, iar L.O.A.I. ne-a precizat că cele trei nave dispar din „portofoliul GSP”, două dintre ele fiind plecate deja!

„Problemele (cu banii – n.r.) au început anul trecut serios, se mai întârzia cu banii vreo 2-3 luni, dar ne dădeau, dar acum ca niciodată, sunt 8-9 luni la unele persoane! (…)  Asta cu angajările e o minciună gogonată, cu Exxon, cu gazele, cu Marea Neagră, cu vrăjeli… așa au zis multe și… nah… și-au luat trei nave și atunci au făcut „botez”, cu nebuniile, acum le dau înapoi, că n-au bani să le plătească! Au fost luate și acum le trimit înapoit… deja au trimis două și acum fac actele pentru cealaltă! Au trimis GSP Altair, GSP Pegasus și urmează GSP Centaurus!”, ne-a mai spus sursa noastră.

GSP plătește banii când navele (care mai sunt) operează pe mare. Dacă ești acasă, nu mai vezi un cent!

Problemele financiare ale Grup Servicii Petroliere se pare că sunt mai mari decât își imaginează orice judecător care are de-a face nu cu zecile, ci cu sutele de dosare din instanțe. Potrivit lui L.O.A.I., dacă ești angajat al GSP îți primești, fie și o parte din bani, dacă ești în voiaj! Dacă nu, poți să mori de foame, pentru că superiorii Grup Servicii Petroliere sunt impresionați de la prea puțin spre deloc!

„Numai când eram în voiaj puteam să îmi recuperez banii, când eram la navă, la control și care sunt acolo sunt interesați să plătească, cei care sunt acasă… „la revedere!” pentru cei de acasă, am auzit și zvonuri că nu ne mai vedem banii, eu am fluturașii care demonstrează că am să îmi recuperez banii, am contractele, tot ce trebuie! Eu lucrez din 2012, am fost ofițer punte. Oamenilor le e frică să acționeze, că le e frică să își piardă locul de muncă, dar ce loc de muncă e ăsta…”, ne-a concluzionat L.O.A.I.

Procesomanul Comănescu! Caz penal, poate nu; dar caz psihic, probabil!

Un alt angajat al Grup Servicii Petroliere a precizat recent pentru TOMIS NEWS că „Gabriel Comănescu e un dement, am participat la lucrări de șantier în care îi lovea cu casca în cap pe angajați și îi înjura! Și mai are o problemă: cum nu îi convine de cineva, îl dă în judecată! Avocații lui sunt cei mai fericiți, îl îngroapă sau nu, dar ei își iau banii, orice ar fi!”, ne-a precizat sursa.

Astfel, trecem la vestitele dosare ale lui Gabriel Comănescu!

L.O.A.I. nu este singurul angajat care trebuie să își recupereze salariile, dosarele din instanță de recuperare a drepturilor financiare sunt cu zecile și, din lipsă de spațiu, ne limităm doar la câteva. Astfel, din dosarul 822/118/2013 de la Tribunalul Constanța aflăm că Ion Zgabaia a recuperat „suma de 15.260 USD, reprezentând drepturi salariale restante aferente perioadei 08.02.2012-06.10.2012. Obligă pârâtele S.C. Navymar Shipping Company Limited şi GSP Saturn Ltd., în solidar, la plata către reclamant a cheltuielilor legate de taxe, asigurări sociale, contribuţii calculate la nivelul salariului minim pe economie aplicabil în România, pentru perioada 08.02.2012-06.10.2012. Obligă pârâtele S.C. Navymar Shipping Company Limited şi GSP Saturn Ltd., în solidar, la plata către reclamant a sumei de 1.526 USD, reprezentând drepturi contractuale restante constând în poliţa de asigurare pentru pensie suplimentară calculată la rata de 10% din salariu”, așa cum se arată în decizia din 14 iulie 2015.

Un coleg al lui Zgabaia, Borcea Vespasian, a câștigat la Tribunalul Vrancea, grație „căii amiabile”. O altă „cale amiabilă” au rezolvat-o cu Alina Pălici, fostul Procurement Officer  al GSP, la Tribunalul Constanța, pe 15 aprilie.

Navymar Shipping Company este o altă prosteală, zisă și „firmă”, din „patrimoniul” lui Gabriel Comănescu, care figurează ca pârât, alături de Grup Servicii Petroliere, în dosarul nr. 2468/118/2016, unde Liviu Opriș are de recuperat drepturi salariale, iar următorul termen este pe 21 noiembrie a.c.

Eugen Romanescu a acționat, în calitate de creditor, în dosarul nr. 23199/212/2016, în baza ordonanței de plată OUG 119/2007/, Grup Servicii Petroliere, iar următorul termen este miercuri. O altă „belea” în această lună, Grup Servicii Petroliere o va avea pe data de 31, când va avea termen cu Frigonav SRL, o altă firmă care are de recuperat bani de la Gabriel Comănescu.

De altfel, Grup Servicii Petroliere este atât de hotărâtă să nu își plătească datoriile, încât a deschis, la Tribunalul Constanța, dosarul nr. 632/36/2015, în care se ceartă cu Inspecția Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă Tulcea! Următorul termen este stabilit pentru 26 octombrie.

Autogara din Slobozia are bani de recuperat de la GSP! … Inclusiv firma care le scoate foi la xerox!

Miliardarul al cărui cuvânt nu mai are nici o valoare pentru nimeni a încurcat-o antologic… pe lângă foștii angajați, colaboratorii persoane juridice sunt determinate, pe bună dreptate, să își recupereze banii. De altfel, Comănescu este cunoscut ca un om care preferă ca toată lumea să lucreze pe gratis pentru el, iar sutele de dosare din instanțele de judecată din toată țara stau mărturie în acest sens.

Înainte de dosarele de recuperare a banilor, ne amuzăm cu o nouă înfrângere a GSP în instanță, respectiv împotriva Hart Human Resources. Exact așa cum ne-a precizat sursa noastră mai sus, avocații lui Gabriel Comănescu au pierdut, dar tot și-au încasat comisionul. Astfel, din dosarul nr. 1205/118/2016, reținem din decizia din 22 septembrie a.c. că: „Respinge acţiunea formulată de reclamanta societate GRUP SERVICII PETROLIERE SA în contradictoriu cu pârâta societate HART HUMAN RESOURCES CONSULTING SRL, ca nefondată. Obligă reclamanta la plata către pârâtă a sumei de 3.200 lei, reprezentând cheltuieli de judecată ( 3.000 lei onorariu avocat şi 200 lei cheltuieli de deplasare)”.

Vă vine să credeți sau nu, dar autogara din Slobozia are de recuperat bani de la Gabriel Comănescu! SC Comtrans SA s-a adresat Judecătoriei Constanța pe 7 septembrie a.c., cu obiectul „pretenții”, în dosarul nr. 23814/212/2016.

Un colaborator mai vechi al GSP, în sensul că a trebuit să piardă o mulțime de timp prin multe dosare din instanță ca să își recupereze banii, respectiv SC Linde Gaz Romania SRL, a revenit cu… un nou dosar, având ca obiect „acțiune în răspundere contractuală pretenții”! Pe 16 noiembrie a.c., GSP se va întâlni din nou cu Linde Gaz, în care va trebui să explice instanței de ce are bani de dat și nu vrea să-i dea.

Nici SOCEP SA Constanța nu mai rezistă cu falimentara companie a lui Gabriel Comănescu, așa că a deschis o acțiune în instanță pentru „ordonanță de plată”, iar primul termen este pe 1 noiembrie a.c.

Comănescu nu mai are bani nici să plătească firma de securitate! GSS este cunoscută de toți constănțenii, așa că persoana juridică Global Security Sistem SA, deși ar putea să rezolve problema cu GSP la modul pumnului în gură fără să afle nimeni, a apelat la calea onorantă a instanțelor judecătorești și, potrivit dosarului nr. 19979/212/2016, de la Judecătoria Constanța, emite pretenții… financiare, desigur. Primul termen este pe 24 noiembrie a.c.

Continuăm cu un alt contract pe care Grup Servicii Petroliere nu l-a onorat, respectiv cel cu ComGaz! Oamenii se ocupă cu țevi, tuburi și materiale neferoase, adică obiecte cu care Gabriel Comănescu se laudă în presă, dar pe care, în realitate, nu le plătește. Așa că Gaz Steel SRL a acționat în instanță, evident tot pentru „răspundere contractuală pretenții”, iar primul termen este marți, 18 octombrie a.c.!

Grup Servicii Petroliere al lui Gabriel Comănescu nu mai plătește nici măcar foile trase la xerox, la propriu! Poate vi se pare amuzant, dar SC 2M Digital SRL se ocupă cu service, piese de schimb sau consumabile Xerox și… a fost nevoită să acționeze Grup Servicii Petroliere în instanță în… DOUĂ DOSARE! Ambele la Judecătoria Constanța, unul pentru pretenții financiare și altul pentru… poprire a conturilor bancare!

„Admite în parte cererea formulată de reclamanta 2M DIGITAL S.R.L. în contradictoriu cu pârâta GRUP SERVICII PETROLIERE S.A. Dispune înfiinţarea popririi asigurătorii asupra conturilor bancare deţinute de pârâtă până la concurenţa sumei de 132.195,39 lei. Respinge cererea având ca obiect înfiinţarea popririi asigurătorii asupra sumelor de bani datorate pârâtei de către o a treia persoană sau pe care a aceasta i le va datora în viitor, ca fiind neîntemeiată. Executorie”, se arată în decizia din 19 august a.c.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
 •  

3 comentarii la „EXCLUSIV Procesomanul Comănescu își continuă traiectoria: pierde pe bandă în instanțe și își minte angajații că le plătește salariile restante de un an!

 • marți, 11 octombrie 2016 la 18:16
  Permalink

  Am lucrat pt ei pana prin septembrie 2015…am intuit ca incepe sa mearga din prost in foarte prost dupa 2 taieri consecutive de salariu, aplicate retroactiv …adica dupa ce am coborat de la patforma, ne-am trezit ca nu ni se platesc banii promisi…asa ca n-am mai acceptat sa plec la munca…se ajunsese la niste salarii mult mai mici decat ce se poate lua pe uscat, transport in conditii groaznice, mancarea la fel, posibilitatile de comunicare cu familia inexitente…..spre norocul meu am reusit sa incasez tot ce aveam de luat….acum am gasti ceva mai bine la alta companie….

  Răspunde
 • marți, 11 octombrie 2016 la 07:00
  Permalink

  10000?!? Cunosc un barge engineer care are de primit 24000$… Cu asta se ocupa dom’ comanescu….cu tepe….
  Culmea e ca mai au si tupeul sa te sune sa te cheme la munca….

  Răspunde
  • joi, 25 iunie 2020 la 08:57
   Permalink

   Soțul meu trebuie sa coboare acum de pe platforma,nu a vazut un leu din Decembrie.Acum i-a mințit ca le da 1000 de $până coboara si nici acesti bani nu au fost capabili sa le bage in cont. Sunt infecti,mincinosi.Mai au tupeu sa ii cheme si la muncă.Niste nemernici,ne-au imbolnavit de nervi

   Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *