EXCLUSIV „Oferta” lui Dragnea pentru parlamentarii opoziției ca să voteze moțiunea: 200.000 de euro! Grindeanu: „Asta arată DISPERARE!”

Negocierile recente dintre PSD și UDMR au avut în vedere  două legi care îi interesează pe maghiari. UDMR ar fi dorit ca „în unităţile administrativ-teritoriale, în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 10% din numărul total al locuitorilor care şi-au declarat apartenenţa etnică sau în care există un număr semnificativ de cetăţeni aparţinând minorităţilor naţionale, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, organismele prestatoare de servicii publice şi de utilitate publică de interes local sau judeţean, precum şi prefecturile, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale din unităţile administrativ-teritoriale au obligaţia să asigure în raporturile cu aceştia folosirea limbii materne”. Totodată, s-a mai discutat despre declararea zilei de 15 martie ca fiind a „maghiarilor din România”.

Liviu Dragnea și Kelemen Hunor nu au ajuns la nici un consens și senatorul UDMR Tanczsos Barna a declarat că partidul său nu va vota moțiunea de cenzură a PSD. UDMR și parlamentarii minorităților naționale, conduși de Varujan Pambuccian, ar fi adus pentru moțiune sprijinul a 47 de parlamentari.

Astfel, moțiunea inițiată de PSD și care urmează să fie votată miercuri se află în pericol. Surse politice din Parlament au precizat pentru TOMIS NEWS că, prin pierderea sprijinului din partea UDMR, PSD – tabăra Dragnea a ridicat „miza” pentru racolarea parlamentarilor de opoziție.

„Ieri, când erau în barcă cu UDMR, oferta era de 100.000 de euro ca să voteze moțiunea. Unii de la Constanța își negociază chiar intrarea în ALDE. Dacă a căzut povestea asta cu UDMR, azi-dimineață s-a dublat oferta la 200.000 de euro pentru fiecare parlamentar, ca să îl susțină pe Dragnea”, ne-a precizat un parlamentar constănțean.

TOMIS NEWS la contactat pe premierul Sorin Grindeanu pentru o reacție.

„Dacă este adevărat… sper să nu! Asta arată disperare!”, a spus premierul Sorin Grindeanu, pentru TOMIS NEWS.

Doar o zi a mai rămas până la meciul final din Parlament. Pentru a fi siguri că nu au parte de nici o surpriză, cei de la PSD negociază intens cu parlamentari de la toate formațiunile politice. Liviu Dragnea are nevoie de 233 de voturi pentru a trece moțiunea de cenzură și, până în prezent, matematica nu îl ajută prea mult pe liderul social-democraților, eșecurile din ultima vreme și munca intensă depusă de Victor Ponta printre parlamentari dau speranțe mari taberei Grindeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *