EXCLUSIV Lista PNL Constanța pentru Parlament NU este definitivă! Chițac, Delicoti și Chirilă s-au dus la Gorghiu ca să „pledeze” pentru Varga

Exercițiul politic de partid presupune „liniște și pace”, întocmai pentru asigurarea condițiilor de meditație și concepere a mesajului public, „cosmetizat” în „toate bune și frumoase”. Dacă PSD se cufundă într-o secretomanie caracteristică și complet nedemnă de manifestare pentru oamenii cărora le vor cere votul în mai puțin de două luni, PNL găzduiește un circ de proporții, care nu se termină nici măcar în ceasul al 12-lea!

Miercuri, doar trei zile trecuseră de la desemnarea candidaților PNL Constanța pentru alegerile parlamentare. După bine cunoscutul haos al liberalilor constănțeni, aceștia s-au reunit acum exact o săptămână la sediul organizației județene, cu prilejul întrunirii Comitetului Executiv Județean, în cadrul căruia au stabilit „eligibilii”: Senat – Vergil Chițac, Sorina Tușa, Costel Stanca, iar la Camera Deputaților – Bogdan Huțucă, Ana Marcu, Robert Boroianu, George Nicolescu și Oana Florea.

Miercuri, liberalii constănțeni au primit un SMS prin care au fost invitați la o nouă ședință a Comitetului Executiv Județean… pentru miercuri! Listele s-au modificat cu acest prilej, la ora 18:00, iar Sorina Tușa a fost „rasă” din locul doi pentru Senat, fiind înlocuită de actualul deputat de Bihor (?!?!) Lucia Varga.

CITEȘTE ȘI:

Deznodământul unei ședințe a PNL pe care nu și-au dorit-o liberalii: Sorina Tușa e pe tușă… Lucia Varga, de la Bihor, își face intrarea pentru înjurăturile constănțenilor

„Trebuie să depunem listele, să vedem dacă s-au complet dosarele, decizii, ordinele, avem un termen de depunere cu dosare complete. Mâine e votul, dar expiră în seara asta… ”, a spus înainte de ședință președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS. Întrebat dacă intenționează să modifice listele, Dragomir a luat o scurtă pauză, a oftat și ne-a spus că „vorbim după…”

Lucia Varga, un personaj complet irelevant în politica națională, a fost „parașutată” la Constanța de PNL București, într-un județ în care va avea o viață mult mai grea decât în Bihorul care a respins-o deja pe liste. Spunem că va avea o viață mult mai grea, întrucât tanti Varga este exact personajul care a respins proiectul șoselei de coastă când era secretar de stat, dar tot „plusează” pentru scoaterea de la votul final din Camera Deputaților a acestui proiect necesar constănțenilor și nicidecum domniei sale, care ar face orice ca să prindă un mandat de parlamentar, inclusiv să fie „parașutată” de la Bihor la Constanța.

De altfel, Lucia Varga respinge proiectul șoselei de coastă, pentru care tocmai Dragomir este co-inițiator!

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Proiectul privind șoseaua de coastă a Constanței a fost ELIMINAT de la VOTUL FINAL!

 

Așa cum am promis și de fiecare dată ne-am ținut de promisiune, tanti Varga va face obiectul multor campanii ale TOMIS NEWS, întrucât scrierile noastre nu se vor opri la nominalizarea domniei sale.

Cum s-a ajuns la Lucia Varga: Chițac, Delicoti și Chirilă, cu „săru-mâna” la Gorghiu

„Faptul că ne-a fost recomandată doamna Varga? Te referi la faptul că ne trebuie constănțeni… Discutăm concret: o respect mult pe Lucia, știu cât de mult a muncit, faptul că colegii de la București au propus un număr de colegi din conducerea centrală dintre cei care au considerat că poți fi susținuți în alte locuri decât în București… mă rog, au considerat că pot să o recomand și am recomandat-o, sigur că  puteau să o facă în direct în BPN. Doamna Lucia a vrut să vadă dacă poate să primească un vot, am făcut de urgență un CJEx și prin voturile exprimate au fost 20 și ceva de colegi… A fost un vot de susținere și cu asta basta! BPN decide în final!”, a spus președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, pentru TOMIS NEWS, după minunată ședință de miercuri.

Numai că nominalizarea Luciei Varga, neacceptată la ea acasă, nu a căzut „din cer”. Faptul că PNL Constanța acceptă o renegată la ea acasă și acum este obligat să își schimbe sloganul, adică hilarul „100% oameni noi”, ar trebui să se reflecte la votul din cabină.

Până atunci, trecem la culisele care au „aranjat” aducerea Luciei Varga la Constanța. După ședința de duminică, în care s-a stabilit lista inițială, o „delegație” formată din eternul aflat în treabă, care își acordă o importanță mai mare decât o are în realitate, Vergil Chițac; primarul de la Poarta Albă, Vasile Delicoti și Constantin „Titi” Chirilă, „exilatul” la Mangalia ca să nu fie șomer; s-au deplasat la București până la ședința de miercuri, pentru o discuție cu președintele PNL, Alina Gorghiu.

Sursele TOMIS NEWS s-au „activat” după această ședință, din care constănțenii trebuie să afle următoarele:

„Desemnarea de miercuri a fost nestatutară! Cei trei s-au dus la București să discute cu Alina Gorghiu, nu știu în ce calitate… ei nu sunt din PDL, iar Chirilă nu s-a mai implicat în politică de nu mai știu când, iar Delicoti la prezidențiale nu a dovedit vreo performanță, iar Chițac nu avea de ce să se bage, că el nu e afiliat la PDL, el a venit după fuziune, din așa-zisa „societate civilă”, neafiliat nimănui, cel mult al tuturor! Ce s-a întâmplat în ședință, pentru un președinte de partid cu pretenții, cum e Gheorghe Dragomir, să aștepți o oră să faci cvorum și din 35 abia să aduni 18, că i-a adunat cu presiune, mi se pare jenant! Nu a anunțat nici măcar ordinea de zi, i-a mințit pe toți colegii că se discută activități de precampanie! (…) Din cei 18, 17 au votat „pentru”, iar celălalt nu a votat, doar a asigurat prezența în mod forțat și a zis că semnează doar de prezență… dacă am ajuns la nivelul acesta de ședințe, e jenant! Ca să nu mai zic că nu s-a respectat statutul, cu BPJ-uri reunite… un circ! (…) Cât despre București, cei trei (Chițac, Delicoti, Chirilă – n.r.) și-au dat un acord ca Lucia Varga să vină pe un loc eligibil la Constanța! Locul l-a stabilit Gheorghe Dragomir! (…) Listele încă nu sunt finalizate, iar Constanța e una dintre filiale. Mâine (luni – n.r.) se discută iar pentru finalizarea listelor”, ne-a spus sursa noastră din PNL Constanța.

Vegil Chițac: „Chestiunile de partid nu vă privesc!”

Contactat de TOMIS NEWS în legătură cu această întâlnire, președintele formațiunii municipale a PNL, Vergil Chițac, ne-a precizat:

Știți și dumneavoastră că în interiorul unui partid sunt chestiuni care nu îi privesc pe cei din exterior! Nu au fost discuții care vă privesc pe dumneavoastră”, a spus Vergil Chițac, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.