EXCLUSIV LISTA COMPLETĂ a noilor aleși din Constanța! Este oficial: PNL a pierdut, AUR are PATRU parlamentari!

Miercuri, după calcularea redistribuirilor – algoritmul cel mai dificil după numărarea buletinelor de vot – s-a stabilit lista finală a deputaților și senatorilor. Astfel, județul Constanța trimite în Parlament pe următorii:

CAMERA DEPUTAȚILOR:

PNL – Bogdan Huțucă (președintele organizației județene), Mircea Banias, Marian Crușoveanu, Bogdan Bola

PSD – Marius Horia Țuțuianu (fost președinte Consiliul Județean), Cristina Dumitrache, Lucian Lungoci

USR-PLUS – Stelian Ion, Cristina Rizea

AUR – Dumitru Viorel Focșa, Dănuț Aelenei

SENAT:

PNL – Septimiu Bourceanu

PSD – Felix Stroe

USR-PLUS – Remus Negoi (președintele organizației județene)

AUR – Sorin Mateescu, Evdochia Aelenei

AUR Constanța este astfel – oficial – singurul partid care trimite doi senatori în Parlament, așa cum TOMIS NEWS menționa recent în exclusivitate. De asemenea, algoritmul redistribuirilor a ținut toate partidele pe jar până astăzi, lupta fiind intensă pentru al doilea senator, dusă de AUR, PSD și PNL. Liberalul George Niculescu a fost scos din cărți încă din noaptea de marți spre miercuri, când a început să sune la toate partidele și la toți liderii de la București, într-o jenantă tentativă de a i se atribui lui mandatul, pentru că „am fost prefect și m-am sacrificat pentru partid”. Cu Niculescu scos din schemă, și-au disputat mandatul Liviu Brăiloiu de la PSD și Evdochia Aelenei, câștigătoarea fiind reprezentanta celor de la AUR.

Conform procedurii Parlamentul României va fi convocat pe 21 decembrie în prima sesiune. Întâi în fiecare din cele două camere ale Parlamentului se va forma câte o comisie de validare a mandatelor și abia apoi cei validați vor fi confirmați și vor depune jurământul. Ulterior se vor anunța  și forma Grupurile politice parlamentare care în funcție de algoritmul politic vor împărți comisiile parlamentare. Fiecare parlamentar va trebui sa faca parte dintr-o comisie.

Primele legi adoptate de Senat separat și de Camera Deputaților separat vor fi Regulamentele proprii, dar și Regulamentul ședințelor comune.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *