EXCLUSIV L-am prins pe MINCINOSUL MINCINOȘILOR Chițac: ASCUNDE constănțenilor faptul că vrea să DEMOLEZE Spitalul de Boli Infecțioase

Intuițiile TOMIS NEWS se confirmă: primarul Constanței, Vergil Chițac, nu are nici cea mai mică intenție să reabiliteze Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța. L-a trădat comportamentul încă după incendiul din 1 octombrie 2021. A mimat în permanență faptul că renovează spitalul, neinvestind nici un ban din bugetul Primăriei, așa-zisele lucrări fiind făcute doar de sponsori, pentru a nu fi tras ulterior la răspundere. Nici entitatea modulară – care era o obligație asumată până la 31 decembrie 2021 – nu a fost instalată, iar în privința instalațiilor electrice avem o incompetență înfiorătoare: nu reușesc să schimbe niște prize, de jumătate de an. De asemenea, indifența criminală a primarului s-a văzut chiar în ziua incendiului, când mureau oameni lângă el, certându-i pe constănțeni, spunând că „așa se întâmplă dacă nu ne vaccinăm”.

În cadrul vizitei ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, la Constanța, primarul Chițac i-a certat pe ziariști, care au avut nesimțirea să îl întrebe de soarta spitalului și a bătut câmpii cu aceste instalații electrice, l-a mințit și pe ministrul Rafila și pe toți constănțenii, făcând referiri la rapoarte de expertiză, care urmează să vină. În realitate, Vergil Chițac avea pe masă încă din luna decembrie acest raport, pe care efectiv îl ascunde și față de medicii de la spital și față de toți constănțenii și din care TOMIS NEWS prezintă astăzi informații stupefiante. De altfel, în privința medicilor, vedem foarte clar: îi aruncă în stradă, îi amenință, în stil interlop, întrucât primarul Chițac are și astfel de veleități.

1 1

Este foarte clar faptul că tema raportului de expertiză are o singură țintă: să fie scuza lui Chițac pentru demolarea totală a instituției spitalicești. De altfel, chiar în aceste zile, într-o ședință a medicilor de la Infecțioase cu prefectul Silviu Coșa, reprezentantul Primăriei, fostul ziarist devenit inginer, șef al ordinii publice și coordonator medical (evident, fără nici o pregătire în nici una dintre acestea), Doru Iordache, le-a spus acestora faptul că licitația pentru instalațiile electrice va fi… reluată!

Înfiorătoarea bătaie de joc față de municipiul Constanța devine astăzi publică: primarul Chițac vrea să demoleze clădirea, ascunzând acest lucru față de constănțeni. De altfel, aceasta a fost dintotdeauna intenția lui.

Raportul de expertiză întocmit de ECO TERRA PROIECT are 340 de pagini și este întocmit de ing. Bogdan Vintilă. Ne sar în ochi stupefiantele concluzii ale expertului care vorbește de chestiuni medicale – recomandări OMS, cum ar fi, de exemplu, valoarea lucrărilor pe mp, care se ridică la 1.200 eur/mp, pentru punerea în siguranță a imobilului, lucrări de arhitectură, instalații etc. Astfel, odată cu cheltuirea acestor bani de către Primărie, clădirea tot nu va fi una funcțională – zice raportul, iar perioada de exploatare ulterioară nu va fi una de durată. Astfel, un inginer vorbește – fără un deviz de calcul atașat – despre… prețuri și recomandă o… clădire nouă:

2 1

Standardele după care s-a executat această expertiză sunt cele contemporane, cee ce înseamnă că, practic, nici o clădire construită înainte de 1980 nu poate să treacă expertiza dacă va fi evalută după aceste criterii. Astfel că rezultatul și intențiile sunt ușor de anticipat… În acest context, întreaga clădire este făcută în raport mai varză decât este în realitate, absolut fiecare element al clădirii fiind… neconform: stâlpi, armături, grinzi, cărămizi, tot! Astfel, întreaga contribuție a sponsorilor va trebui… aruncată la gunoi.

3 1

Raportul oferă o serie de recomandări de consolidare, inclusiv înlocuirea racordurilor electrice cu unele provizorii, realizarea unor stâlpi exteriori, materialele necesare ș.a.m.d. Primarul Chițac nu a demarat nici una din aceste lucrări, deși dacă ar fi dorit erau gata până astăzi, un alt semn că dorește demolarea în grabă a clădirii. De altfel, cu cât se distruge mai tare, cu atât mai bine:

5 1
6 1

Dacă ar fi fost executate recomandările de consolidare după standardele contemporane, clădirea nu ar fi fost încadrată într-o clasă inferioară de risc seismic, ceea ce, de altfel, s-a și urmărit:

4 1

Judecând și luând în calcul toate aspectele, primarul Vergil Chițac nu a avut niciodată intenția de a redeschide acest spital și gândul său a fost întotdeauna de demolare a clădirii, inclusiv în momentele în care mureau oameni lângă el. Dacă și această dovadă de cinism nu va fi taxată de autoritățile competente, nu ne mai rămâne nimic de făcut, decât să ne consolăm cu pagina de Facebook a primarului, unde distrugerea sistematică și cu intenție a Constanței – în fiecare zi – are o logică și pentru toate răutățile alții sunt de vină, niciodată el.

P.S. Ultima minciună a lui Vergil Chițac, nu mai târziu de ieri. În realitate, lucrările de pe str. Ștefan cel Mare sunt realizate în proporție de peste 90%… de trei luni. Mai mult, întârzierea regiei de apă a fost cauză de bulelile date de firma contractată de Primăria Constanța, care a lovit țevile proaspăt instalate în timpul lucrărilor.

VA URMA!

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EXCLUSIV L-am prins pe MINCINOSUL MINCINOȘILOR Chițac: ASCUNDE constănțenilor faptul că vrea să DEMOLEZE Spitalul de Boli Infecțioase

  • joi, 17 martie 2022 la 22:05
    Legătură permanentă

    Desi comentariile noastre sunt corecte aproape totdeauna ,efectul lor este sters de clica mafiotilor corupti.IndiferentaCRIMINALA a acestui primar NU a fost tradata la data crimei din Spital ,ci cu multe luni inainte !A refuzat sa investeasca banii solicitati de conducerea Spitalului in vederea efectuarii lucrarilor necesare autorizarii Spitalului si apoi s-a produs oribila crima .Mai mult ,a disparut din anul 2020 Spitalul de boli infectioase din documentele oficiale ale Primariei ca facand parte din subordinea sa .Pe site-ul Primariei nu mai apare, asa cum apare pe site-ul Consiliului Judetean Spitalul de urgenta.Dar indiferenta lui criminala este depasita de indiferenta DNA si a Curtii de conturi(cum au facut cheltuieli cu acest Spital daca nu figureaza oficial in acte facute publice ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *