EXCLUSIV Începe sfârșitul lui Dancu? IGPR CONTROLEAZĂ LA SÂNGE IPJ Constanța! „Este un SOFT care pune în PERICOL munca polițiștilor și familiile lor!”

Situație în premieră și deloc onorantă la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, instituție despre care TOMIS NEWS a scris îndelung în ultimele luni și se pare că abia acum reușește și Inspectoratul General al Poliției Române să reacționeze.

Un control, ținut la secret, se desfășoară de două zile la IPJ Constanța la comanda IGPR, ca să descopere ceea ce TOMIS NEWS știa (în detaliu, încă nepublicat) și relata recent: existența unui soft ilegal, comandat ilegal, deținut ilegal, instrumentat și utilizat ilegal, în scopuri ilegale! Acest soft, numit MSP, este „damblaua” proaspătului numit șef al IPJ Constanța, Constantin Dancu, personaj care câștigă 5.404 lei/lună, dar și-a atribuit, literalmente, mai multe proprietăți (vile, în înțelesul popular) pe o stradă din municipiul Constanța și care obișnuiește, de la reinstalarea în funcție, să comande presei constănțene publicarea sau ștergerea de articole, după cum TOMIS NEWS a relatat recent pe larg. Același personaj utilizează acest soft care, potrivit IGPR și al sindicatelor polițienești constănțene, pune în pericol activitatea polițienească, Poliție care trebuie să asigure ordinea și siguranța publică. De la atribuțiile de onoare, până la damblaua unui dictator încă scăpat și netrimis „pe bune” în brațele Justiției, este un fir de ață pe care IGPR începe abia astăzi să îl analizeze în detaliu.

CITEȘTE ȘI:

Constantin Dancu, DICTATORUL de la IPJ Constanța. Coarnă, SNPPC: „Dacă avea dreptate, era echilibrat și avea mintea la el, nu făcea presiuni. Nu vrea o poziție corectă și nu vreau să spun mai multe…”

 

 

Controlul care se desfășoară în aceste momente ne-a fost confirmat atât de Daniel Constantin Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Europol Constanţa, cât și de comisar-șef de Poliție, Ramona Dabija, din cadrul IGPR.

Primul dintre ei a fost mai vehement și ne-a precizat că MSP conține planul de muncă și activitatea polițiștilor, misiunile lor secrete („pânda”, „coada” și „filajul” în înțelesul popular, pentru siguranța cetățenilor – n.r.) dar și, ceea ce este mai grav, date personale despre familiile polițiștilor și, înfiorător, acest soft a fost comandat de persoane civile, care, având acces la aceste informații, pulverizează și pun ÎN PERICOL siguranța cetățenilor Constanței!

„În momentul acesta este corpul de control al IGPR și verifică aspectele referitoare la MSP. Nimeni nu știe ce și cum au apărut. Cei de la Comunicații nu l-au instalat! Este bulversată toată lumea, pentru că nu este un program oficial, al Ministerului! Se fac verificări, audieri, sper să se lămurească! Este tare dubioasă treaba, dispar articole din ziare și m-am gândit ce putere are acest Dancu, dacă el comandă la ziare! Controlul este venit de la București și văd că sunt foarte discreți… Acest soft, nu știm unde a fost făcut, noi bănuim că nu a fost făcut în interiorul Poliției. Softul conține toate datele de stare civilă, fotografiile, tuturor polițiștilor și ai membrilor de familie, adică soție și copii, lucru care nu este corect! Dacă acest soft a fost făcut în afara Poliției, de către o persoană civilă sau un grup de persoane despre care nu știm cine, de unde, au în calculatoarele lor toate datele despre polițiști și familiile lor! Și asta este foarte grav! Un civil poate astfel să șantajeze, să ultragieze, să intimideze, sperie, mergi la nevastă la muncă sau la copil la școală! S-au încălcat procedurile legale de prelucrare a datelor personale, secretele de serviciu, destul de multe lucruri grave! Acolo, fiecare polițist își implementează planul de muncă și activitatea! De unde știm noi că cineva nu este conectat la server și văd unde sunt dispuse echipajele, filtrele?”, a spus Avasilcăi, pentru TOMIS NEWS.

De partea cealaltă, IGPR confirmă controlul de la IPJ Constanța.

„Astăzi este un plan de verificare cu privire la modul în care a fost instalată și este gestionată o aplicație informatică pe calculatoarele unității (IPJ Constanța – n.r.). Mâine vor fi disponibile alte detalii”, a spus comisar-șef de Poliție, Ramona Dabija, pentru TOMIS NEWS.

Despre „puterea de joacă” a acestui soft MSP comandat, instalat, deținut și instrumentat de Constantin Dancu ne-a explicat un polițist din Constanța: „Dancu i-a trimis într-o zi un SMS unui polițist în care i-a urat „La mulți ani” soției ăstuia. El s-a speriat! De unde știa Dancu de ziua nevestei lui? MSP este „jucăria” lui Dancu, prin care își bate joc de polițiști”, ne-a precizat acesta.

 

VA URMA!

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *