Spread the love

Compania pe care o paște falimentul, Grup Servicii Petroliere, este o sursă inepuizabilă pentru mass-media, prin procesele răsunătoare inițiate împotriva sa și un deranj teribil pentru colaboratorii săi, prin faptul că niciodată nu își respectă angajamentele contractuale. Cea mai mare companie maritimă românească este și, totodată, cea mai neserioasă, orice antreprenor care a lucrat sau lucrează cu Gabriel Comănescu ajungând la aceeași concluzie: PARTENER NESERIOS!

Gabriel Comănescu nu își plătește nici salariații, nu își onorează nici contractele și, astfel, a ajuns în situația în care se zbate ca leul în cușcă. Anii în care sponsoriza partide, candidați, au trecut și astăzi este incapabil să înțeleagă că nu se mai află în situația de a „jongla” după bunul plac politica locală. Banii s-au dus și partenerii de care și-a bătut joc fără nici cea mai mică reținere și cu o aroganță care sfidează orice definiție a bunului simț l-au încolțit.

De ce nu își primesc salariile angajații GSP: Comănescu pierde miliarde în instanțe

Luna și miliardele datorate. Așa arată în instanțele judecătorești situația Grup Servicii Petroliere, companie ajunsă în această mocirlă din cauza aroganței lui Gabriel Comănescu și a apropiaților săi, care l-au sfătuit până l-au falimentat și o fac și în prezent, până își termină șeful definitiv, tablou deloc îndepărtat. Nu vorbim de câteva sau de zeci, ci de sute de acțiuni în instanță împotriva Grup Servicii Petroliere, companie care a debutat anul în curs cu cele mai proaste vești. Din motive evidente, nu putem relata sute de dosare, ci pe cele mai importante dintre ele.

CERONAV a ajuns la saturație cu GSP și Gabriel Comănescu

Unul dintre cei mai serioși parteneri din domeniu din Constanța, CERONAV, instituție apreciată nu doar de navigatorii români, ci la nivel internațional, prin parteneriate și realizări demne de invidiat, a ajuns la saturație cu minciunile și prostelile conducerii GSP.

Peste 110.000 lei datorează GSP instituției condusă de Ovidiu Cupșa, iar ca să-ți bați joc de CERONAV trebuie să fii un om de foarte joasă calitate, „performanță” bifată „cu brio” de Gabriel Comănescu.

„Au niște restanțe la plată. E o procedură la noi, dacă nu reușești să îți respecți angajamentele, avem niște penalități de întârziere, conform contractului. Cu clienții care sunt rău platnici încercăm să facem eșalonări și ei (GSP – n.r.) nu s-au ținut de eșalonarea pe care le-am prezentat-o. Am făcut această eșalonare și nu au respectat-o, așa că e normal să încercăm să ne recuperăm banii. Până să ajungem la acest demers sunt niște căi preliminare, discuții amiabile, eșalonări, reeșalonări și când ajungem în faza în care nu mai avem garanția nici unei căi amiabile, e normal să cerem în instanță. Suma e de peste 110.000 lei, au avut 150.000 lei, au plătit o mică parte și a mai rămas 110.000 lei”, au spus reprezentanții CERONAV, pentru TOMIS NEWS.

Totodată, directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, cunoscut ca un om care se străduiește să stingă orice conflict, deschis dialogului și înțelegerii amiabile, ne-a precizat că nu dorește să piardă un partener precum GSP, fie și neserios.

„Pentru noi e un client, nu l-am tratat diferențiat, e unul dintre clienții mari, nu e corect să închidem porțile la prima întârziere. Încercăm să ne ținem clienții aproape, aceasta este regula pieței, dar în momentul în care ai epuizat căile amiabile de recuperare, apoi și legea te obligă, nu poți să lași pe cineva la nesfârșit… Noi avem argumente, dar oricât am încerca această cale amiabilă vine și la noi Curtea de Conturi, care ne pune în vedere să recuperăm restanțele, legal. Este un pas firesc în relațiile comerciale între două entități, care au de decontat și s-a apelat la toate căile legale”, a spus directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, pentru TOMIS NEWS.

Primul termen între CERONAV și GSP, privind „ordonanţă de plată – OUG 119/2007 / art.1014 CPC ş.u.”, va avea loc pe 21 martie a.c., dosar la Judecătoria Constanța în care compania lui Gabriel Comănescu figurează la fel ca în alte sute de dosare similare: debitor.

GSP are probleme și cu Direcția de Sănătate Publică, Consal Trade, Exclusiv Auto și… alte miliarde datorate…

Ne facem semnul crucii, scuipăm în sân și ne străduim să acceptăm următoarea situație: Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța (DSP) are pretenții de tranșat cu Grup Servicii Petroliere! Potrivit dosarului nr. 35390/212/2016, de la Judecătoria Constanța, GSP este chemat în judecată, din 20 decembrie 2016, în calitate de pârât, de reclamantul DSP.

Consal Trade este una dintre cele mai cunoscute firme care activează în Portul Constanţa, asigurând şi Serviciul privat de pompieri. În prezent asigură calitatea de creditor față de, evident, datornicul GSP. Primul termen este stabilit pentru 1 februarie. Consal Trade nu este singura firmă celebră în Constanța care s-a săturat de minciunile GSP. O altă companie de renume, Exclusiv Auto, a acționat în instanță pe 12 decembrie 2016 compania lui Gabriel Comănescu pentru, evident, pretenții financiare.

O lovitură pentru GSP a venit în această perioadă de la SC Sea Lark SRL. Pe 15 decembrie 2016, instanța decidea: „Admite cererea de emitere a ordonanţei de plată formulată de creditoarea SEA LARK SRL în contradictoriu cu debitoarea GRUP SERVICII PETROLIERE LOGISTIC SRL. Obligă debitoarea la plata către creditoare a sumei de 6153 lei reprezentând contravaloare factura fiscală seria CT SLK nr.352/20.02.2015, în termen de termen de 10 zile de la data comunicării prezentei ordonanţe. Obligă debitoarea la plata către creditoare a sumei de 200 lei cu titlu de cheltuieli de judecată –taxă judiciară de timbru. Executorie”. S-a acordat și un termen de 10 zile de anulare a deciziei. GSP nu a apelat la această cale.

Lovitura de grație a venit însă de la aceeași firmă pe 18 ianuarie a.c.: „Admite, în parte, cererea. Somează debitoarea ca, în termen de 10 zile de la comunicare, să achite creditoarei suma de 157960,64 lei reprezentând debit aferent facturilor fiscale: nr318/09.07.2014, 319 /09.07.2014, nr.321 /11.08.2014, nr.337/29.12.2014, nr.338/29.12.2014, nr.346/29.01.2015, nr.351/19.02.2015, nr.356/09.03.2015, nr.363/01.04.2015, nr.369/08.05.2015, precum şi la plata penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,03% pe zi de întârziere din debitul fiecărei facturi fiscale, de la data scadenţei, până la data plăţii efective, fără ca suma rezultată cu titlu de penalităţi de întârziere aferente fiecărei facturi fiscale să depăşească 5% din valoarea debitului fiecărei facturi fiscale. Obligă debitoarea la plata către creditoare a sumei de 220 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Executorie”.

Activitatea maritimă este în pericol

Gabriel Comănescu s-a obișnuit să nu își plătească angajații și colaboratorii, considerând că aceștia trebuie să muncească pentru el gratis. Abordarea GSP este simplă: se amână datoriile până în ultima clipă, respectiv când instanțele judecătorești dau decizii definitive, apoi urmează partea de executare, pentru ca GSP, în lipsă de bani, să câștige timp. Numai că această abordare păguboasă blochează colaboratorii care, la rândul lor, au de plătit salarii, taxe la stat. Prin neplata facturilor, colaboratorii portuari ai GSP sunt întârziați în onorarea propriilor angajamente, activitatea portuară fiind, astfel, pusă în pericol, situație alarmantă pentru un oraș care depinde de aceasta. Exemplul CERONAV este concludent. Centrul condus de Ovidiu Cupșa ne-a confirmat că a epuizat toate căile amiabile cu GSP, companie care evită orice concluzie cu partenerul pe care îl trimite în datorii, pentru că Gabriel Comănescu nu intenționează niciodată să își onoreze angajamentele.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *