EXCLUSIV Expediție incredibilă, de Ziua Națională: opt constănțeni au înnoptat pe vârful Moldoveanu, la minus 21 de grade!

Când mergem pe munte, imaginea pe care o avem în minte până să ajungem ține de peisajele superbe pe care le vom întâlni, numai că aproape nici unul dintre noi nu ar avea curajul să se aventureze, în ciuda frumuseților care îți taie răsuflarea, pe un ger năprasnic, în mijlocul sălbăticiei, la temperaturi mult sub zero grade!

Un grup ambițios format din opt constănțeni, reunit în Clubul Alpin Constanța, alături de un coleg din Baia Mare și unul din București, au acceptat provocarea și au sfidat greutățile: de Ziua Națională, au ajuns pe vârful muntos cel mai înalt din România, situat în Masivul Făgăraș: vârful Moldoveanu (2.544 de metri)!

expeditie munte fagaras ziua nationala 3 1

„Efortul nostru este infinit mai mic față de ceea ce au făcut înaintașii noștri”

Suntem convinși că efortul de a înfige tricolorul românesc pe cel mai înalt vârf montan din țară în condiții vitrege merită toată aprecierea, chiar dacă, spun aventurierii, gestul lor este infinit mai mic față de ceea ce au făcut înaintașii noștri!

Grupul a ajuns în orașul Făgăraș joi seară, 29 decembrie, unde au înnoptat. Vineri dimineață aceștia au plecat spre vârful Podragu (2.482 m) și chiar dacă au atins 2.136 m precizăm că accesul pe vârf este dificil, întrucât acesta este în afara traseelor turistice marcate!

„La 2.136 m este o cabană, dar este închisă, așa că la minus 21 de grade am dormit în corturi… Până acolo, traseul a durat opt ore”, a spus un membru al expediției, pentru TOMIS NEWS.

Sâmbătă dimineață, de Ziua Națională, au plecat spre următorul obiectiv. Mobilizați la Podragu încă de la primele ore ale dimineții, au ajuns la vârful Moldoveanu după-amiază, în jurul orei 14:30.

„Traseul a fost dificil, greu, am urcat din creastă în creaptă, în zăpadă, spre seară ne-am întors”, a mai spus unul din membrii grupului, pentru TOMIS NEWS.

expeditie munte fagaras ziua nationala 8

expeditie munte fagaras ziua nationala 9

În jurul orei 20:00, aventurierii s-au întors în tabăra de la Podragu, unde au înnoptat din nou, de data aceasta temperaturile fiind de doar minus 17 grade, iar duminică dimineață au plecat, teferi, spre casă.

„Efortul pe care noi l-am depus este infinit mai puțin față de ceea ce au făcut înaintașii noștri. Noi de aceea am urcat: să ducem steagul sus și să cinstim memoria lor!”, au spus reprezentanții grupului, pentru TOMIS NEWS.

Următoarea provocare pentru acest grup ambițios o reprezintă îndepărtata Argentina, unde aceștia vor să escaladeze, în ianuarie 2019, vârful Aconcagua! Parte a lanțului muntos al Anzilor Cordilieri, Aconcagua este cel mai înalt munte din ambele Americi și unul din Cele șapte vârfuri importante ale lumii, atribute suficiente ca să fie un adevărat test pentru constănțenii care vor să înfigă tricolorul și pe acest vârf!

expeditie munte fagaras ziua nationala 7

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EXCLUSIV Expediție incredibilă, de Ziua Națională: opt constănțeni au înnoptat pe vârful Moldoveanu, la minus 21 de grade!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.