EXCLUSIV DNA știa CÂND și CUM va pleca Avraham Morgenstern din țară! Personajul din „gașca Mazăre” a FUGIT CU ACORDUL SRI și SIE!

Curtea de Apel București a amânat pentru 7 august a.c. judecata în dosarul în care afaceristul israelian Avraham Morgenstern a fost arestat preventiv în lipsă. Morgenstern, în calitate de administrator al SC Shapir Structures SRL, nu a înregistrat corespunzător veniturile obținute din trei contracte încheiate cu RAEDPP și SC Confort Urban SRL (marea „dragoste” a actualului primar al Constanței, Decebal Făgădău – n.r.) și nu a înregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri.

Pe numele omului de afaceri israelian Avraham Morgenstern este emis, de la sfârşitul lunii mai a.c., un mandat de arestare în lipsă, fiind acuzat că a încălcat prevederile controlului judiciar după ce nu s-a mai prezentat la procesul în care a fost condamnat pe fond la 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală.

Ceea ce TOMIS NEWS a aflat este o chestiune de SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ, întrucât, grație surselor noastre apropiate anchetei, DNA ȘTIA că Morgenstern dorește să fugă din țară și, mai mult, DNA ȘTIA și CUM o să fugă!

„Am anunțat-o pe telefonul de serviciu pe procuroarea Ana Dana că Morgenstern va fugi din țară înainte de 31 mai, cu o barcă, din Portul Tomis. Barca aparține unei persoane juridice care organizează curse de agrement. Din larg, Morgenstern a plecat cu altă barcă în Turcia și din Turcia a luat avionul spre Israel, țară care nu are acord de extrădare cu România. DNA știa toate aceste detalii, dar nu a luat nici o măsură”.

Reținem din sursele noastre că DNA a fost ÎNȘTIINȚATĂ de modul în care Morgenstern va fugi din țară, înainte de termenul din instanță din 31 mai a.c. TOMIS NEWS a contactat-o insistent pe procurorul de caz, Ana Dana, pentru lămuriri, însă aceasta a refuzat să dea curs solicitărilor noastre. Precizăm că vom reda orice punct de vedere al procurorului Ana Dana sau al DNA pentru acest caz, în măsura în care vor dori să reacționeze.

REACȚIA PROCURORULUI DE CAZ:

Procurorul Ana Dana a reacționat la apelurile TOMIS NEWS și ne-a precizat următoarele:

„Sunt lucruri exclusiv pe spețe așa că vă rog să faceți cerere către biroul nostru de presă. (Oftează, râde) V-am zis, sunt lucruri legate exclusiv de spețe și noi nu discutăm, procurorii, cu ziariștii, îmi pare rău”, a precizat procurorul Ana Dana, pentru TOMIS NEWS.

„Dispune, în cazul inculpatului Morgenstern Avraham, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsură arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data încarcerării. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în decizia instanţei, care încă nu a fost motivată şi care este definitivă.

morgenstern
Omul de afaceri Avraham Morgenstern este adus la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru a fi judecata propunerea de arestare preventiva formulate de procurorii DNA, in dosarul in care Radu Mazare este acuzat ca a primit 175.000 de euro pentru a favoriza firma care a construit campusul „Henri Coanda”, in Bucuresti, miercuri, 9 aprilie 2014. LIVIU ADASCALITEI / MEDIAFAX FOTO

Avraham Morgenstern a fost  reţinut, în 18 noiembrie 2014, de procurorii DNA, pentru evaziune fiscală, într-un dosar disjuns din dosarul de corupţie al primarului Constanţei, Radu Mazăre, privind construirea cartierului social „Henri Coandă” din Constanţa. De altfel, Morgenstern a mai demolat o porțiune din municipiul Constanța, prin eternul șantier de pe strada Traian, lucrare nefinalizată, care a afectat prețul pieței imobiliare din zonă, malul de pământ care a devenit riscant pentru traficul rutier și zona, in genere, devenită nefrecventabilă.

morgenstern mazare3 1

Morgenstern este membru al „găștii Mazăre”. În contextul în care Elan Schwartzenberg, un alt personaj al acestei „găști”, a fugit nestingherit din țară, apoi Morgenstern a apelat la același subterfugiu, cu știința DNA, sursele TOMIS NEWS, din dosarele cu Radu Mazăre, ne precizează că „Radu Mazăre va apela la aceeași rețetă. Amânările nesfârșite din dosare (al Retrocedărilor – n.r.) vor duce fie la prescriere, fie la portița prin care Mazăre va fugi din țară, fără să fie întrebat de nimeni, pentru că SRI și SIE sunt cele care favorizează aceste dispariții. Sunt convins că Radu Mazăre și-a negociat ca să scape și este foarte posibil să fie așa. Dacă va fi așa, va fugi din țară, pentru că modul în care Morgenstern a fugit nu este unul nou, așa doream să plecăm și noi și am anunțat-o pe procuroarea Ana Dana de procedură, însă nu a luat nici o măsură. Asta înseamnă că Morgenstern a fugit cu știința DNA și cu acordul SRI și SIE. Dacă ai curajul să scrii asta și vor reacționa, vom depune mărturie pentru TOMIS NEWS la proces”, ne-au mai precizat sursele.

Revenind la Morgenstern, din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel.
În schimbul banilor primiţi de la Morgenstern, Radu Mazăre a iniţiat hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de omul de afaceri.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “EXCLUSIV DNA știa CÂND și CUM va pleca Avraham Morgenstern din țară! Personajul din „gașca Mazăre” a FUGIT CU ACORDUL SRI și SIE!

 • luni, 4 ianuarie 2021 la 22:34
  Permalink

  CUM ȘTIA ȘI O BUNĂ PARTE A MEDIA!!! CUM SE ȘTIA ȘI CĂ A INTRAT ÎN ȚARĂ TOT CU CONCUBINAJUL SIE, SRI ȘI A… VĂ LAS SĂ DEDUCEȚI EVIDENȚA!!!
  EMINENȚA SA CITY-MALL-ică SPUNEA LA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE FALSIFICARE A REZULTATELOR NEGATIVE A CONSTĂNȚENILOR PRIVITOATE LA VOTUL DE BLAM, DE REFUZ TOTAL DE DISTRUGERE A PARCULUI TĂBĂCĂRIE PENTRU UN GHESHEFT CU O MEGA-BĂCĂNIE, CĂ, DATORITĂ PRIMARULUI MAZĂRE, PESTE 84% DIN INVESTIȚIILE CU AFACERI IMOBILIARE ȘI TERENURI DIN CONSTANȚA SUNT SUCCESE DEPLINE ALE INVESTITORILOR STRATEGICI DIN ISRAEL! ATUNCI, ÎN PLENUL ȘEDINȚEI, LE-AM URAT CA TOT ATÂȚIA INVESTITORI ROMÂNI SĂ FIE IMPLOCAȚI ÎN ZONELE VERZI VITALE ALE MARILOR AGLOMERAȚII URBANE DIN ISRAEL, IAR INVESTITORII LOR DON ROMÂNIA, SĂ RESPECTE LEGILE DE MEDIU DE AICI, LA STANDARDELE DIN ISRAEL, DACĂ NU, SĂ MEARGĂ ACASĂ!
  TOMIS NEWS, AI UITAT SĂ INFORM3ZI OPINIA PUBLICĂ PRIVITOR LA ACORDUL DINTRE SRI, SIE ȘI DNA, CU PRIVIRE LA DOTAREA CU ECHIPAMENTE DE SYPRAVEGHERE FIXE ȘI MOBILE, CU O FIRMĂ DIN… ISRAEL, ÎN FAPT, O DIVIZIE-CONSERVĂ VIE A MOSSAD, ACORD ÎNCHEIAT DE CURÂND! ALO, TOMIS NEWS??? SE AUDE??? TACEREA ESTE ÎNTOTDEAUNA COMPLICE ÎN JUSTIȚIE! ÎNCĂ NU V-AȚI FĂCUT PĂRTAȘI!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.