EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (Partea a VIII-a) Contract „cu dedicație” pentru Baiazid Memiș, pe spinarea Ministerului de Interne

Constanța, 23 Iulie 2017. Polițiști de la Serviciul Acțiuni Speciale, Serviciul Rutier sau Ordine Publică au ținut o clipă de reculegere și au aprins lumânări pentru sufletele colegilor plecați dintre ei, care și-au pierdut viața apărând legea. Scena ipocrită, întreținută cu lumânări și flori, nu s-ar fi petrecut dacă polițiștii ar beneficia de o legislație mai puțin favorabilă infractorilor, de dotare corespunzătoare și, cel mai important, spiritul legii nu doar printre polițiști, ci și printre șefii lor. TOMIS NEWS duce o luptă de mai bine de jumătate de an cu corupta conducere a Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, conflict care, în prezent, a ajuns la represalii de nedorit într-o societate democratică, precum interzicerea accesului presei la un eveniment public, dosar deschis la Tribunalul București sau confirmarea Inspectoratului General al Poliției Române că abaterile de serviciu la IPJ Constanța sunt o regulă.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV DEZASTRU la IPJ Constanța (partea a VI-a): Varza murată a unui consilier liberal „staționează neregulamentar” în beciurile Poliției, printre ascultătorii de telefoane

Totul a pornit de la existența cantinei din incinta IPJ, care ar fi trebuit să fie, cum este și normal și practicat în toată țara de instituțiile care se respectă, pentru polițiști. Numai că oamenii legii din Constanța au fost duși de nas de succesivele conduceri corupte ale instituției, cărora li se adaugă protecția actualei conduceri, iar cantina a intrat pe mâinile unui personaj care se consideră politician, Baiazid Memiș. Cu activitate politică zero și societăți comerciale falimentate pe bandă, Baiazid Memiș este întreținut de IPJ Constanța într-o ultimă tentativă de deținere a unei afaceri profitabile, totul pe „cârca”, adică pe spațiile imobiliare și pe banii Ministerului Afacerilor Interne. Irelevant a preciza că picior de polițist nu calcă în cantina lui Memiș (în ciuda prevederilor contractuale), cu excepția șefilor IPJ Constanța, care beneficiază, evident, de protocol infinit.

Obișnuiți cu faptul că șefii IPJ Constanța respectă orice, numai legea nu, blocând constant accesul TOMIS NEWS la obținerea contractului de închiriere a spațiului unde astăzi funcționează cantina Eteks, am reușit să obținem vechiul contract, pe alte căi, contract care arată de unde a început toată povestea.

Ceea ce polițiștii constănțeni vor citi aici intră în zona penală pentru conducerea IPJ Constanța și, cel mai important, vor vedea cum sunt păcăliți de către cei care au pretenția să fie numiți șefi. De asemenea, este penultimul pas pe care TOMIS NEWS îl întreprinde în această campanie, ultimul fiind publicarea și modul de obținere a contractului în vigoare dintre IPJ Constanța și SC Beyaz Food SRL, firma care deține în prezent cantina în cauză, o altă șmecherie financiară cu implicații mult mai grave.

Contract de închiriere la infinit! IPJ nu poate să scape de Memiș. Chirie de… 400 EUR pe lună!

 

2. Acte IPJ 2 2. Acte IPJ 3 2. Acte IPJ 4

Oamenii de afaceri liberali autentici sunt rari, din cauza nișei politice în care trăiesc. Pierzătorii de serviciu ai politicii locale, liberalii s-au concentrat în găști, formate, în mare parte, de traficanții de țigări și vânzătorii de blugi din anii 1990. Astăzi, ei se numesc „oameni de afaceri”, deși activează în mare parte în zona crâșmelor și Poliția, care îi fugărea acum 25 de ani, abia așteaptă să le cânte în strună. Se întâmplă la Constanța, unde HG 828/2001 privind abilitatea Ministerului Afacerilor Interne de a închiria imobile sau părți din acestea, permitea ca la 28.04.2006 se fie semnat contractul de închiriere nr. 44132, ascuns până astăzi de ochii curioșilor. Pentru că IPJ Constanța a reușit doar câteva luni să blocheze accesul TOMIS NEWS la acest contract, astăzi îl publicăm în integralitatea lui. Reținem din acest contract că, deși Baiazid Memiș a stârnit zvonistica sumei de chirie de 2.500 EUR/lună, în realitate, aceasta a fost de… 402,22 EUR! Cu alte cuvinte, încasările pe nici măcar o zi de activitate a cantinei, restul fiind adăugat la profitul lui Baiazid Memiș. Sau, poate că restul sumei stipulate, până 2.500 EUR, reprezintă plata pentru piramida șpăgilor a conducerii IPJ Constanța. Autoritățile de forță ale statului, pe care le-am sesizat cu prilejul publicării acestui articol, ar trebui să elucideze aceste chestiuni.

De asemenea, la cap. III, art. 5, se specifică faptul că respectivul contract „poate fi reînoit (sic!) la solicitarea scrisă a chiriașului, făcută cu cel puțin 30 de zile înainte de expirare”. Cu alte cuvinte, Baiazid Memiș își poate prelungi singur contractul, la infinit, cum de altfel a și procedat în 2013, după cum vom vedea în materialul următor.

 

1. Contract IPJ 2 1. Contract IPJ 3 1. Contract IPJ 4

1. Contract IPJ 1

 

 

În 2013, Baiazid Memiș închidea punctul de lucru, pentru că SC Eteks Producție SRL, în insolvență, nu mai putea continua în aceste condiții și activitatea s-a transferat pe SC Beyaz Food SRL.

1. IPJ Final

Haiducie liberală, la malul mării. Memiș, contractorul de serviciu al PNL

Viața în opoziție nu este chiar așa grea. Cel puțin, la Baiazid Memiș, vedem o activitate intensă, mai ceva ca a celor aflați la guvernare. Memiș a avut contracte cu foști și actuali liberali de frunte și cu instituții de prestigiu. Publicăm mai jos contractele lui Baiazid Memiș cu Administrația Porturilor Maritime Constanța, Oil Terminal, Tenis Club IDU, CNADNR sau SC Istrus SRL, deținută de Marian Dragomir, fratele fostului președinte al PNL Constanța, Gheorghe Dragomir. O veselie de familie galbenă, pornită într-o horă financiară din care conducerea IPJ Constanța nu s-a abținut să fie absentă. În loc de controale, Poliția i-a dat… contracte!

(REFERITOR LA CONTRACTELE ATAȘATE MAI JOS, DIN CONSIDERENTE DE SPAȚIU PUBLICĂM PRIMA ȘI ULTIMA PAGINĂ A FIECĂRUI CONTRACT)

 

400 EUR și la APMC. Spre deosebire de IPJ Constanța, sunt introduse clauze de reziliere. Semnalul dat de actualul deputat ALDE, Mircea Banias:

 

New Doc 2017 07 24 1 16

3. Constanta South Container Terminal 2

3. Constanta South Container Terminal 1

 

 

Începem să ne obișnuim: 400 EUR chirie și la Oil Terminal, condus de fostul deputat PNL, Mihai Lupu. Ceva ce nu există la IPJ: „Să nu acorde un adaos comercial mai mare de 5%”

 

4. Oil Terminal 2

 

 

 

2008 – 2013. Spre deosebire de IPJ, Idu introduce clauze: Memiș va efectua pe cheltuiala sa lucrările de renovare

 

5. IDU 2

5. IDU 1

 

 

Intrăm în „famiglie”: Jean Paul Tucan îi servește lui Baiazid Memiș contractual cu CNADNR. Lovitură pentru bugetul statului: chirie de… 125 EUR!

 

6. CNADNR 1 6. CNADNR 2

6. CNADNR 6 1

 

 

 

Președintele Dragomir sare în sprijinul colegului Memiș: contract cu crâșma, la cetatea Histria, până în 2016

 

 

7. Histria 2

7. Histria 1

 

 

TOMIS NEWS așteaptă un punct oficial de vedere de la Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța privind modul de stabilire a chiriei privind atât vechiul cât și noul contract de care Baiazid Memiș beneficiază cu instituția mai sus menționată. De asemenea, așteptăm o reacție și privind desfășurarea licitației (obligativitate legală… sau nu și IPJ este la mâna lui Baiazid Memiș?) noului contract de închiriere (numărul anunțului de atribuire publicat în SEAP şi tipul de procedură de achiziție publică, conform OUG 34/2006 şi HG 925/2006). Strângem lațul în jurul gâtului conducerii IPJ Constanța și așteptăm și o clarificare oficială privind motivația instituției de a induce intenționat în eroare comunicarea publică a realităților din spatele cantinei, timp de șapte luni, informații constant false, răspuns care va fi folosit în dosarul civil nr. 21088/3/2017, Tribunalul București, în cauza TOMIS NEWS VS. IPJ Constanța, IGPR. Totodată, TOMIS NEWS a trimis astăzi câte o sesizare la Direcția Națională Anticorupție, Structura Centrală; Direcția Generală de Protecție Internă și Direcția Generală Antifraudă Fiscală.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *